29 / 04 / 2024

Yeni asgari ücrette son dakika gelişmesi! Ocak 2024’te asgari ücret ne kadar olacak? İlk somut gelişme yaşandı!

Yeni asgari ücrette son dakika gelişmesi! Ocak 2024’te asgari ücret ne kadar olacak? İlk somut gelişme yaşandı!

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 20 Kasım tarihinden sonra asgari ücret görüşmelerine yönelik yeni bir komisyon kurulacağını belirtti. Peki, bu gelişme asgari ücret görüşmelerini nasıl etkiler? İşte detaylar...



Asgari ücret görüşmeleri konusunda geri sayım başladı. Milyonlarca çalışanan gözü kulağı yeni zam oranına çevrildi.

Milliyet’in haberine göre, Ekonomist Muhammet Bayram, merak edilenleri paylaştı. Bayram açıklamasında şunları söyledi: 

“Yeni asgari ücret görüşmeleri yıl sonu gelmesi ile beraber başlayacak. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Kendisi zaten daha önceden de söylüyordu, “Ben yalnızca en çok üyeye sahip sendika başkanı olduğum için bu toplantıya katılıyorum. Aslında benim temsil etmemem gerekiyor. Tam temsil için masada işçinin, asgari ücret alanın da olması lazım” diyordu.”

 Yeni asgari ücrette son dakika gelişmesi! Ocak 2024’te asgari ücret ne kadar olacak? İlk somut gelişme yaşandı!

‘KOMİSYONDA ASGARİ ÜCRETLİ OLACAK’

“Bu doğrultuda, bir çalışma yapılacağını duyurdu. TÜRK-İŞ tarafından komisyon kurulacağını, burada gerçekten asgari ücretli çalışanların olacağını ifade etti. Zira sendikalar asgari ücret almıyor. Burada yeni bir komisyon kurulması, onların isteklerinin dinlenmesi son derece önemli.”

KANUNEN MASADA OLABİLİRLER Mİ?

“Yasal olarak masaya gelip konuşabilirler mi? Ben bu durumun teknik olarak mümkün olduğunu düşünmüyorum. Kanunen kimin temsil edeceği belli. Ergün Atalay, kurulacak komisyon sonucunda alınacak kararı deklare edip masaya oturabilir. Masada ‘Bizim komisyon tarafından aldığımız kararlar bunlardır’ diyebilir.”

 Yeni asgari ücrette son dakika gelişmesi! Ocak 2024’te asgari ücret ne kadar olacak? İlk somut gelişme yaşandı!

YENİ KOMİSYONUN ETKİSİ NE OLUR?

“Mutlak suretle basın açıklamasını bu bireylerle yapabilir. Ben kurulacak komisyonun olumlu olduğunu ve burada asgari ücretlilerin isteklerinin tecelli edilebileceğini düşünüyorum.

Buna yönelik zaten Çalışma eski Bakanı bir çalışma yaptırmıştı. ‘Asgari ücret ne kadar olmalı?’ diye soru yöneltilmişti. Bu kapsamda, yeni belirlenecek asgari ücrete yakınsamalar yapılmıştı. O nedenle kurulacak komisyon olumlu olacaktır.

Bu süreçte memura yapılacak zammın yüzde 50’ler bandında olacağı konuşulurken, ‘asgari ücrete ne kadar zam gelecek?’ bu da merak konusu. Asgari ücrete yüzde 35 zam gelmişti. Esas zammın 2024 başında yapılacağı söylenmişti.”

AMAÇ ASGARİ ÜCRETLİYİ DAHA İYİ TEMSİL ETMEK Mİ?

“Burada asgari ücretli çalışanların değil en çok sendikalı çalışanı olduğu için TÜRK-İŞ yer alıyor. Mutlak temsilin yapılabilmesi için gerçek asgari ücretli çalışanlar masada dinlenmelidir.”

YENİ KOMİSYONLA TÜRK-İŞ’İN PAZARLIKTA ELİ GÜÇLENİR Mİ?

“Kendi oluşturacakları komisyondan çıkacak kararla beraber basın toplantısında bu açıklanabilir. Asıl ‘asgari ücretlinin talebi budur’ denilebilir.”

Savaşa rağmen akaryakıtta yeri göğü titretecek indirim! Resmi ilk kez tarih verildi! İşte indirimin geleceği tarih...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan dar ve orta gelirlilere konut müjdesi! Hayaller gerçek oluyor!

81 ilde geçerli! BİM, A101, Migros ve ŞOK marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!


Geri Dön