28 / 04 / 2024

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.



Yargıtay'ın aldığı kararda ise, mahkemenin "tahliye" kararına rağmen, kiracının evi boşaltmadığı gerekçesiyle verilen beraat kararının bozulmasına hükmedildi. Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren yargıtay kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde ayrıntılı olarak yer alıyor...

 Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yargıtay kiracıları üzen ev sahiplerini sevindiren kararı açıkladı

Son zamanlarda ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar, apartman kiralarının sürekli yükselmesine neden oluyor. Bu durum, ev sahipleri ve kiracılar arasında çatışmaya yol açıyor. Konuyla ilgili olarak Yargıtay'dan yeni bir karar geldi.

Geçtiğimiz günlerde, uzun süredir aynı apartmanda kalan bir kiracı, evin satıldığını öğrenince büyük bir şok yaşadı. Yeni ev sahibi, kiracıya "çık" teklifinde bulunmasına rağmen, bu teklif kabul edilmedi. Bunun üzerine, yeni ev sahibi çareyi asliye hukuk mahkemesine başvurarak buldu. Mahkeme sürecinde, ev sahibi, evi satın aldığını ve kiracıdan taşınmasını istediğini ancak kiracının evi boşaltmadığını belirtti. İkili arasındaki hukuk mücadelesi yıllarca devam etti. Sonunda mahkeme, kiracının evi boşaltması kararı aldı. Ancak mahkeme kararına rağmen, kiracı eski evinde kalmaya direndi.

 


Geri Dön