20 / 05 / 2024

Yeni evim kampanyası hangi evler? Yeni evim kampanyası nedir? Orta gelirliye konut kredisi kimlere verilir?

Yeni evim kampanyası hangi evler? Yeni evim kampanyası nedir? Orta gelirliye konut kredisi kimlere verilir?

Yeni evim kampanyası orta gelirli vatandaşlar için hayata geçiyor. Bu kampanya için merak edilen sorular sorulmaya başlandı. İşte detaylar!



YENİ EVİM KAMPANYASI NEDİR?

Yeni evim kampanyası azami 15 yıl vade ile 0,69'dan başlayan faiz oranı ile kredi kullanarak ev sahibi olunmasına yardımcı oluyor. Ev sahibi olmak isteyen 100 bin aile, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Emlak Katılım, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım aracılığıyla bu proje ile ev sahibi olabilir.

YENİ EVİM KAMPANYASI HANGİ EVLER?

Kampanyada sıfır evler için geçerlidir. Emlak Konut Genel Müdürlüğünün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği`ne bağlı olan şirketlerin projelerinin içinde bulunduğu 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri yerine getirdikleri takdirde bu sürece dahil olacaklardır.

YENİ EVİM KAMPANYASINA PEŞİNAT ÖDENECEK Mİ?

Konut bedelinin yüzde 10`u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilir.

HANEDE EŞLERDEN BİRİNİN KONUTU OLMASI DURUMUNDA BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?

Eşlerden birinin üzerinde konut varsa faydalanamayacak. Hanede 18 yaşını geçmiş, SGK kaydı bulunan genç ise hanede ev bulunuyorsa bile başvuruda bulunabilirler.

ORTA GELİRLİYE KONUT KREDİSİ KİMLERE VERİLİR?

Orta gelirliye konut kredisi, 18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilir.

ORTA GELİRLİ KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI NELERDİR?

  • “İlk olarak, birinci adım da, Sosyal konut projesi bağlamında, TOKİ eli ile 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan belirlendi.
  • Diğer bir adım yani ikinci adımda ise, Emlak Konut öncülüğündeki kampanya kapsamında, gayrimenkul firmaları ile konut kampanyası yapılacak.
  • Son olarak da üçüncü adımda ise, İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan 50 bin ofisler içindir Bu 50 bin ofis dönüştürülerek konut olacak."

2023 özel sektör zam oranları! Hangi sektör ne kadar maaş zammı alacak?

Memurların beklediği gün geldi! Hesaplar peş peşe kontrol ediliyor! Bakmayanlar hemen baksın!


Geri Dön