09 / 05 / 2024

Yeni Evim kampanyasına rayiç bedel engeli!

Yeni Evim kampanyasına rayiç bedel engeli!

Hükümetin orta gelirlileri ev sahibi yapmak amacıyla başlattığı 'Yeni Evim Projesi'nde krediye erişim adeta rayiç bedel kurnazlığına takıldı. Satıcılar düşük vergi ödemek için 2 milyon TL'lik evi resmi işlemde 700 bin lira şeklinde gösteriyor. Böylelikle de ucuz kredinin önü kesiliyor.



Yine verilen detaylara göre, söz konusu durum da Ocak ayında kredi alımına engel oluyor. Şubat ayında ise fiyatların artma endişesi nedeniyle vatandaşlar fırsatı kaçırdığını düşünüyor. Örneğin geliri 22 bin TL şeklinde olan bir orta gelirlinin 900 bin lira kredi kullanıma imkânı bulunuyor.

Aktarılan detaylara göre, bu yıl geliri 32 bine çıkarsa bu oran 1.1 milyona tekabül ediyor. Yeni evim konut kampanyasına sıfır evler dahil olacak. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği'ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 şehrin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde kampanya kapsamında düşük finansmanla satılabilecek. Fakat hangi firmaların kampanyaya dahil olduğu konusunda da bir belirsizlik var.

Yeni Evim kampanyasına rayiç bedel engeli!

RESMİ EVRAK TALEP EDİLİYOR

Aktarılan detaylara göre, banka çalışanları bu konuda da resmi belge istiyor. Fakat bu belge de temin edilemiyor. Bu sorunu çözmek amacıyla bakanlık devreye girdi. Söz konusu şikâyetler kampanyayı ortaklaşa şekilde yürüten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletildi. İki bakanlığın bilgilendirilmesinden sonra "Yeni Evim" kampanyasının internet sitesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) logosu da eklendi.

EMLAKÇILARI DOLAŞIYORLAR

Konut geliştiren firmaların tanıtım ofislerini ve emlakçıları dolaşarak alacağı konutu belirlemeye çalışan vatandaşlar bitmiş, belirli oranda tamamlanmış ve yeni projelerden yararlanabiliyor. Bunun için konutu bulan vatandaşın, kredi için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım'a başvuru yapması gerekiyor.

FIRSATÇILAR ZAM YAPTI

Hükümet geçtiğimiz günlerde 'Yeni Evim Projesi'ni duyurmuştu. İnternet sitelerinde satılık konut fiyatları proje açıklanır açıklanmaz yüzde 25 oranında artmıştı. 6 bine yakın site için şikâyet yapıldığı belirtildi. Bakanlıklar kurulan komisyon aracılığıyla fahiş zam yapanları da tek tek inceliyor.

0.69 konut kampanyasında konut kaporasını ödeyen kredi için bankaya koştu! 

Uzmanlardan ev almak isteyenlere son dakika uyarısı! Yeni Evim kampanyasında buna dikkat!

'Yeni Evim Kampanyası'nda başvurular başladı! Ev sahibi olmak için başvuru yapılacak bankalar!


Geri Dön