09 / 05 / 2024

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

16 Ocak 2023 tarihinde hayata geçirilen Yeni Evim Kampanyası'nda önemli bir değişikliğe gidildi. Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!



Habertürk'ten Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre; sektörde özellikte tüketiciler ve arsa sahipleri tarafından sık sık gündeme getirilen 'arsa sahiplerinin yaptığı satışların kampanya kapsamında olmaması' durumu Yeni Konut Finansman Programı'nın yasalaşmasının ardından düzeltildi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan ilgili maddede, "Daha önce satılmamış ve yüklenicilerin mülkiyetinde olan konutlar ile yapımına henüz başlanmamış veya yapımı devam eden konut projelerinden konut edineceklere sağlanacak konut finansmanlarına katkı sağlanabilir. Yapımına henüz başlanmamış veya yapımı devam eden konut projeleri açısından mülkiyeti yüklenicilere geçecek konutlara ilişkin sağlanacak finansmanlar da bu kapsamda değerlendirilir" ifadeleri kullanıldı ve bu madde çerçevesinde, gayrimenkul geliştiricileri ve arsa payı karşılığında inşaat sözleşmesi kapsamında arsa payı sahiplerinin de yüklenici şeklinde kabul edileceği belirtildi.

Yeni Evim Kampanyası nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

Bu adımla beraber konut karşılığında arsasını müteahhitlere veren arsa sahipleri de konutlarını kampanya çerçevesinde satabilecek. 

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa şartlarına göre uygun vade yapısıyla ilk konutlarını alabilmesi için hayata geçirilen ve ilk etapta 100 bişn vatandaşın konut sahibi yapılması planlanan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na ilk 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi. 

Yeni Evim Kampanyası nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!

İstanbul'da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon TL'ye kadar finansman sunulan kampanya başvurusunda, zirvede İstanbul yer aldı. 

Başvuruların 1859'u İstanbul'u kapsayan birinci bölgeden, 1797'si Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'yı kapsayan ikinci bölgeden, 4 bin 371'i de diğer şehirlerin yer aldığı 3'üncü bölgeden oldu.   

Ev almak isteyen orta gelirliler dikkat! Yeni Evim kampanyasına nasıl başvurulur? 

TOKİ yeni ay kura tarihleri peş peşe açıklandı! Şubat'ın ilk haftası o illerde kura çekilecek! İşte günü gününe kura...

İstanbul'da konut sitesi aidatlarına yüzde 100'den fazla zam! En yüksek aidatlar bu ilçelerde! 

 


Geri Dön