09 / 05 / 2024

Yeni Evim kampanyasında kapora dolandırıcılığına dikkat! Siz de mağdur olabilirsiniz!

Yeni Evim kampanyasında kapora dolandırıcılığına dikkat! Siz de mağdur olabilirsiniz!

Ev alacak kişiler tarafından merakla beklenen Yeni Evim Kampanyası’nda dolandırıcılar, krediye uygun olmayan konutları kampanya dahilinde yalanıyla satmaya çalışıyor.



2. el kandırmacası

Yaptığı açıklamada bazı dolandırıcıların da 2. el evlerin projeye dahil olduğu yalanıyla satmaya çalıştığına değinen Şule Alp, 2. el evlerin projeye dahil olduğunu belirtip satmaya çalıştıklarını söyledi. Şule Alp, bu şekilde ilanların bile verildiğini kaydederek, "Halbuki ikinci el daireler bu kampanyaya dahil edilmedi. Kampanyada sıfır evler satılıyor." dedi.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliğine bağlı olan şirketlerin projelerinin ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projelerin teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olduklarını söyleyen Şule Alp, "Maalesef bilgi sahibi olmayan vatandaşlar bu tuzaklara kanıyor" diye konuştu.

Yeni Evim kampanyasında kapora dolandırıcılığına dikkat! Siz de mağdur olabilirsiniz!

Tapu örneği isteyin

Vatandaşları uyaran Şule Alp açıklamasında kampanya kapsamında, konut üreticilerinin kriterlere uygun konut projelerinden konut alabileceğini kaydetti. Açıklamasında bu üreticilerin yakında http://yenievimkampanyasi.com.tr adresi üzerinden yayınlanmasını beklediğini söyleyerek, kendinize uygun evi bulduktan sonra bankaya başvuru aşamasına geçildiğini söyledi.

Bankanın hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetlediğini kaydeden Şule Alp, eğer uygunsa kredi tahsis edildiğini söyledi. Şule Alp, ev almayı düşünüyorsanız ve sizden kaparo talep ediliyorsa evin tapu örneği alıp bankaya gidilmesini tavsiye ederek, banka onaylamadan kimseye de kapora verilmemesi gerektiğini söyledi. Şule Alp, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Eğer banka onaylarsa gerekli sözleşmeleri yapıp, kapora verebilirsiniz.”

0.69 konut kampanyasında konut kaporasını ödeyen kredi için bankaya koştu! 

Uzmanlardan ev almak isteyenlere son dakika uyarısı! Yeni Evim kampanyasında buna dikkat!

'Yeni Evim Kampanyası'nda başvurular başladı! Ev sahibi olmak için başvuru yapılacak bankalar!


Geri Dön