21 / 09 / 2024

Yeni mülkiyet sistemiyle konut fiyatları yarı yarıya düşebilir!

Yeni mülkiyet sistemiyle konut fiyatları yarı yarıya düşebilir!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, yeni mülkiyet sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki yeni mülkiyet sistemi konut fiyatlarını düşürecek mi? İşte yanıtı..




Yeni Mülkiyet Sistemi’nde her kesimin kazançlı çıkacağına değinen Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, “Vatandaş fiyatı erişilebilir bir konuta sahip oluyorken, müteahhit inşaat yapıp satıyor yani ticaretini/işini yapıyor, arsa sahibi arsayı elden çıkarmadan uzun vadeli getiriye kavuşuyor.” şeklinde konuştu.

Yeni mülkiyet sistemiyle konut fiyatları yarı yarıya düşebilir!

Hem yeni konutların hem de 2. el konutların ve ticari ünitelerin satışında Yeni Mülkiyet Sistemi’nin kullanılabileceğini dile getiren Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, söz konusu sistemin kentsel dönüşümü de hızlandırabileceğini, burada ihtiyaç duyulan kaynak arayışına da çare olabileceğini belirtti. Arsa karşılığı eski binaların yıkılıp yeni binanın yapımını kurumsal gayrimenkul yatırımcılarının üstlenebileceğini dile getiren GAPAS Başkanı İsmail ÖZCAN, “Yeni binanın teslimi  sonrası arsanın eski sahipleri yeni evlerine kavuşurlar, gayrimenkul yatırımcısına sadece arsa kirası öderler.” şeklinde konuştu.
 


Geri Dön