28 / 04 / 2024

Yeni Opel Corsa, Ekim'de Türkiye yollarında olacak!

Yeni Opel Corsa, Ekim'de Türkiye yollarında olacak!

Otomotiv devi Opel’in,Türkiye ve daha birçok ülkede en çok satışu yapılan B segmentindeki modeli olan Corsa, yenilenen yüzüyle önümüzdeki Ekim ayında hem içten yanmalı motor seçenekleri hem de elektrikli versiyonuyla Türkiye yollarında olacak. 



Otomotiv devi Opel’in 1982 yılından bugüne aralıksız şekilde ürettiği B hatchback modeli olan Corsa, yeni tasarımı ve donanım özellikleriyle önümüzdeki ay itibarıyla Türkiye pazarıyla buluşacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, daha cesur, daha heyecan verici ve daha sezgisel bir şekilde tasarlanan Yeni Opel Corsa, yenilenen ön cephesinde karakteristik Opel Vizör’ünü ve otomotiv devi Opel’in yeniden dizayn edilmiş olan “Şimşek” logosunu tek bir ögede birleştiriyor. 

Paylaşılan detaylara göre, Siyah Vizör, merakla beklenen Corsa’nın ön cephesini kaplayarak araç ızgarasını ve LED farları da kapsıyor. 

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, Yeni “Şimşek” logosu, arka tasarımdaki bagaj kapağının ortasında bulunuyor. Aktarılan bilgilere göre, merakla beklenen Yeni Corsa ile ilk defa sunulan ‘’Grafik Gri’’ gövde rengi de, söz konusu bu yeni modelin ihtişamlı bir şekilde parlamasına da yardımcı oluyor. 

Yine aktarılan detaylara göre, merakla beklenen Yeni Opel Corsa’nın iç mekanı çok sayıda yeni özelliği de barındırıyor. Paylaşılan bilgilere göre, direksiyon simidi, yeni koltuklar, E-toggle ve belki de en belirgin olarak yeni bilgi-eğlence sistemi ile hem sürücü hem de yolcular için iç mekanda daha iyi hissettiren ve daha modern bir atmosfer oluşturmuş oluyor.

Yeni Opel Corsa, Ekim de Türkiye yollarında olacak!

Aktarılan detaylara göre, Qualcomm Technologies’in entegre Snapdragon Kokpit Platformu, yolcuların gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiş olan bir platform olarak, daha entegre bir kokpit deneyimi ile gelişmiş grafik, multimedya sistemlerine ve yapay zeka (AI) özelliklerine de sahip oluyor. 

Paylaşılan detaylara göre, güncel Astra neslinde de olduğu gibi, “Maksimum Detoks” ilkesi, yeni Opel Corsa’da da kendini ortaya çıkarıyor. 

Ayrıca paylaşılan bilgilere göre, navigasyon ve multimedya sisteminin 10 inç’lik renkli dokunmatik ekranı ve sürücü bilgi ekranındaki görüntülerin daha da netleştiği kaydedildi. Verilen bilgiye göre, ilk defa, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu akıllı telefonlar, kablosuz şekilde aracın bilgi-eğlence sistemine de bağlanabiliyor. 

Merakla beklenen yeni Opel Corsa’nın tamamen elektrikli olarak tasarlanmış versiyonu Corsa Elektrik de önümüzdeki ay içerisinde satışa çıkarılacak.

Yine paylaşılan bilgilere göre, 100 kW/136 HP ile WLTP’ye göre 354 km’ye kadar menzile ulaşan yeni Opel Corsa Elektrik, anlık 260 Nm tork ile de yalnızca yüksek verimlilik seviyesi sunmuyor bunun dışında da aynı zamanda sürücülerine her an üstün sürüş keyfi de sunuyor.

Aktarılan detaylara göre merakla beklenen Yeni Corsa Elektrik, hızlı şarj cihazıyla yüzde 20’den yüzde 80’e yalnızca 25 dakikalık bir süre içerisinde şarj oluyor ve bu yönüyle kullanıcılarına kullanım kolaylığı da sağlamış oluyor. Ayrıca böylelikle de söz konusu markanın elektrikliye geçiş hamlesi istikrarlı bir biçimde sürüyor. Aktarılan bilgilere göre, elektrikli modele ek şekilde yeni Opel Corsa’nın içten yanmalı motorlara sahip versiyonlarının da eş zamanlı şekilde Türkiye yollarıyla buluşması bekleniyor. 
 


Geri Dön