28 / 04 / 2024

Yer bilimci Prof. Dr. Yücel Yılmaz'dan tüyler ürperten açıklama: İstanbul'u çok büyük deprem bekliyor!

Yer bilimci Prof. Dr. Yücel Yılmaz'dan tüyler ürperten açıklama: İstanbul'u çok büyük deprem bekliyor!

Yer bilimci emekli akademisyen Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Marmara'da biriken enerji ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve İstanbul ile çevresini uyardı. İşte o açıklamalar...



Yer bilimci emekli akademisyen Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Trakya Üniversitesinin ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen  "Her Yönüyle Deprem" sempozyumunda "Anadolu'da depremler neden oluyor? Edirne'de deprem olur mu?" başlıklı bir sunum yaptı. 

Türkiye'nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Yücel Yılmaz, "Yeryüzü üzerinde depremler belirli kuşaklar boyunca yoğunlaşmış. Bizim ülkemiz de Alp-Himalaya kuşağında son derece etkin depremlerin olduğu bir alanda" ifadelerini kullandı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yılmaz, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın dünyanın en büyük faylarından biri olduğunun altını çizerek, Türkiye'de depremler ürettiğini belirtti. 

Yer bilimci Prof. Dr. Yücel Yılmaz dan tüyler ürperten açıklama: İstanbul u çok büyük deprem bekliyor!

MARMARA'DA DEPREM OLACAK MI?

Prof. Dr. Yücel Yılmaz, en çok merak edilen konulardan birinin "İstanbul ve çevresinde beklenen deprem" oluğuna dikkat çekti ve konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Fayın geçtiği düzlemin vadilerde yırtık oluşturduğunun görülebildiğini aktaran Yücel Yılmaz, "Kollarından birisi İzmit Körfezi'ne, diğeri de Gemlik Körfezi'ne gidiyor. İkisi de Marmara Denizi'nin suları altına giriyor" dedi ve bu fayın deprem oluşturup oluşturmayacağına değindi. 

Yılmaz, "1939 yılında Erzincan'da deprem oldu, orada enerji boşaldı. Kuvvet o fay boyunca göç etmeye başladı. Bir süre sonra daha ilerisinde kırılma oldu. Ondan sonra göç ede ede en son Adapazarı çevresinde olan iki büyük depremle Marmara'nın önüne kadar geldi" açıklamasını yaptı.

Yer bilimci Prof. Dr. Yücel Yılmaz dan tüyler ürperten açıklama: İstanbul u çok büyük deprem bekliyor!

İSTANBUL ÇEVRESİNİ ETKİLEYECEK BÜYÜK BİR DEPREM OLACAK 

Prof. Dr. Yılmaz, İstanbul çevresindeki sismik oluşumlar incelendiğinde geçmişte bölgede büyük depremlerin görüldüğünü aktardı. 

Konuya ilişkin "Tarihsel depremler diyor ki 'Bakın ben burada çok büyük iki deprem zaten yaptım'. Bir tanesi 1530'larda padişahı Edirne'ye göç ettiren büyük deprem. Diğeri de 1760'lardaki deprem, ikisi de çok büyük. Dolayısıyla 200 senede bir 7'den büyük, 100 senede bir 6'nın üstünde" bilgilerini veren Yılmaz, Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndan boşalan kuvvetin Marmara Denizi'nin açıklarında biriktiğini vurguladı. 

Yer bilimci Prof. Dr. Yücel Yılmaz dan tüyler ürperten açıklama: İstanbul u çok büyük deprem bekliyor!

Yer bilimci emekli akademisyen Prof. Dr. Yücel Yılmaz, "İstanbul çevresini etkileyecek çok büyük bir deprem olacak, İstanbul'u buna hazırlamak lazım" açıklamasında bulundu ve Türkiye'nin güneyinde de deprem beklendiğini dile getirdi. 

Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasını "Edirne ve çevresinde ise riskin düşük olduğunu ancak çevresindeki depremlerin şehri etkileyebileceğine dikkat çekerek tamamladı. 

MG4 Electric'te Ekim kampanyası! 200 bin liraya 12 ay vade, 0.49 faiz fırsatı! Araba almak isteyenler fırsatı kaçırmayın

TOKİ'den dev satış! 3 ilde 1 milyar 484 milyon TL'lik sanayi imarlı 7 arsa satacak!

Dolardaki artış hurdaya da yansıdı! Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Güncel hurda fiyat listesi 


 


Geri Dön