29 / 04 / 2024

Yerli otomobilimiz Togg’un satış fiyatı ve model ismi belli oldu

Yerli otomobilimiz Togg’un satış fiyatı ve model ismi belli oldu

Ülkemizin 60 yıllık hayali olan yerli otomobilimiz Togg nihayet üretim bandından iniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un hafta içerisinde satışa sunulacağını söyledi.



Yerli otomobil markamız Togg satışa sunuluyor. Togg'un teknoloji girişimcileri için de ilham olduğunu vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Togg'la birlikte yeni bir üretim yolculuğu başlıyor. Bu hafta inşallah Türkiye'nin otomobili Togg satışa çıkıyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle buluşacak” dedi.

Kacır, “Togg sınıfında dünyanın en iyi elektrikli otomobil markalarından biri olacak. Bu üretim beraberinde çok sayıda teknoloji girişiminin doğmasına da neden olacak. Elektrikli araç yazılım ve donanımları da yine ülkemizin milli şirketleri tarafından yapılacak" diye konuştu.

Yerli otomobilimiz Togg’un satış fiyatı ve model ismi belli oldu

Dünya.com’un haberine göre Togg'un üretim bandından inerek satışa çıkarılacak ilk modeli C segment SUV olacak.

Togg için uygun fiyat belirlenebilmesi için kısa süre önce matrah düzenlemesi yapılarak motor gücü 160 kilovattı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40'a çıkarılırken, Togg'un yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10'da bırakıldı.

 


Geri Dön