14 / 05 / 2024

Yerli otomobilimiz Togg’un satış fiyatı ve model ismi belli oldu

Yerli otomobilimiz Togg’un satış fiyatı ve model ismi belli oldu

Ülkemizin 60 yıllık hayali olan yerli otomobilimiz Togg nihayet üretim bandından iniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un hafta içerisinde satışa sunulacağını söyledi.



ŞARJ CİHAZLARI SHELL İSTASYONLARINDA OLACAK

Otomobilin daha az güce sahip modeli tam şarj ile 300 kilometre, güçlü versiyonu ise 500 kilometre civarında bir menzili olacak. Togg C-SUV hızlı şarjı destekleyen istasyonlarda 25 dakikada bataryalarını yüzde 80 oranında dolduracak. Togg'un yerli üretim şarj istasyonu olan Trugo'nun 81 ilde 600'ün üzerinde lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurma hedefi ile uyumlu olarak öncelikle 400 Shell istasyonu belirlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye işletmeler, Trugo istasyonu kurulması için yer temin edecek. Togg, istasyon ağını genişletmek için uygun olan yerleri değerlendirmeye alacak. Şarj istasyonları için mülkiyet sahibi yaptığı cirodan yüzde 5 pay alacak.

Togg C-SUV modelinden yıl sonuna kadar 20 bin araç teslim edilecek. İlk teslimat ise Nisan başında başlayacak. Otomobilin üretim süreci ön siparişin ardından yapılacak kişiselleştirilmiş akıllı cihazdan kaynaklı olacak.

C-SUV modelinde 200 beygirlik ve 400 beygirlik iki versiyon olacak. Bu modelde arkadan itişli, dört tekerlekten çekişli, iki motorlu ve tek motorlu olacak şekilde farklı opsiyonlar bulunuyor. C-SUV modeli yüksek hızlı şarj özelliğine sahip Trugolar ile 25 dakika gibi bir sürede şarj olacak. Gemlik’te üretilecek olan bu bataryalar yüzde 80'lik dolumla 500 kilometreden fazla yol gidebilecek.

İŞTE TOGG 2023 FİYAT LİSTESİ!

Yerli ve milli otomobilimiz TOGG'un ilk etap fiyatı resmen belli oldu. 

Giriş seviyesi C segment TOGG T10X, 953 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılacak.

Uzun menzilli model V2 RWD fiyatı ise 1 milyon 215 bin TL olarak satışa sunulacak.


Geri Dön