28 / 04 / 2024

Yerli ve milli İHA’mız ihracatta rekordan rekora koşuyor..

Yerli ve milli İHA’mız ihracatta rekordan rekora koşuyor..

Baykar Teknolojileri Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykarın çok güzel noktalara geldiğini söyledi ve gençleri çok  önemsediğini belirtti.işte haberin devamı..



“….2022 yılında satışlarımızın yüzde 98'i ihracattan oluşuyor”

Bugüne kadar 400'ün üzerinde Bayraktar TB2, 20 adet civarında Bayraktar Akıncı üretildiğini aktaran Haluk Bayraktar, şunları kaydetti:

"Şu anda yıllık kapasitemiz Bayraktar TB2'de 200 adet. Önümüzdeki yıl Bayraktar TB2'den 500, Bayraktar Akıncı'dan 40 adet kadar üretmeyi planlıyoruz. Her yıl çok büyük yatırımlar yaparak üretim kapasitelerini artırmaya çalışıyoruz. Hem ülkemizin ihtiyaçları var ama özellikle son dönemde ihracatta da çok büyük talep geliyor. Örneğin, 2022 yılında teknoloji satışlarımızın % 98'i ihracattan oluşuyor. 2021 yılında Baykar, tek bir ürünle, Bayraktar TB2 ile savunma ve havacılık sektörünün en büyük ihracatçısı oldu.”

Sonrasında şöyle devam etti: “ Bu ülkemiz ve bizler için bir gururdur. Bu tempoyu, ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Bundan 13 yıl önce Türkiye devleti parasını dahi vererek bu teknolojiyi satın alamıyordu. Şimdi Türkiye devleti dünyada sayılı birkaç ülkeden biri oldu bu teknolojide. Kendini en ileri seviyede ispatlamış en büyük ihracatçı ve ülke oldu. Demek ki kendi ülkemizin insanına, kendi beyin sermayemize güvenirsek bu oluşturulan iklimi, son 15 yılda özellikle savunma ve havacılık alanında oluşan iradeyi koruyabilirsek bu millet buna sahip çıkarsa işlerin devam edeceğini, hiçbir şeyin bunu durduramayacağını düşünüyorum."

Yerli ve milli İHA’mız ihracatta rekordan rekora koşuyor..

Haluk Bayraktar, Baykar Teknoloji'nin ürün geliştirme hızına ilişkin, şunları söyledi:

"Baykar'ın bir hedefi var, ismi de Kızılelma. Kızılelma ne? Türkiye'nin tarihinde hep önüne koyduğu hedef. Bir hedef koyduk ve bu hayali bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz”

Bayraktar Kızılelma'nın Türkiye'yi çok daha farklı bir lige taşıyacağını vurgulayan Haluk Bayraktar, "Ülke olarak kendi bölgesinde büyük bir güç ve küresel anlamda projeksiyonunu yapıyoruz. Kızılelma buna çok büyük bir katkı sunacak. Özellikle yapay zeka teknolojisiyle birlikte hava-hava kabiliyetleriyle bizi çok önemli bir lige taşıyacak." dedi.

Bayraktar İHA’lar için yeni yatırım!

TOGG için kesin tarih verildi! O tarihten itibaren yollarda göreceğiz!

Organik ve sağlıklı beslenme için adresiniz Macrocenter! 1 Eylül 2022 fiyat listesi!

 


Geri Dön