10 / 05 / 2024

YESİDEF açıkladı! Özel okullara yemek ücretlerinde indirim teklifi geldi!

YESİDEF açıkladı! Özel okullara yemek ücretlerinde indirim teklifi geldi!

Yemek sanayicileri, özel okullarda günlüğü 500 lirayı bulan yemek ücretlerini düşürmek için bir teklifte bulundu. Bu kapsamda Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonundan, "Özel okulların vereceği yemeği günlük 200, senelik 30 bin liraya yeni dönemde yapmaya hazırız" diye bir açıklama yapıl



Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, özel okullarda verilen yemek ve fiyatlarının öğrenci başına senelik 80 bin liraya kadar çıktığını ifade ederek, "Yemek sanayicileri olarak özel okulların vereceği yemeği günlük 200, senelik ise 30 bin liraya yapmaya hazırız" diye ifade etti.

Bozdağ, özel okullardaki yemek fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yemek alanında tabldot olarak 4 çeşit yemekten oluşan menüyü, fabrikalarda çalışan, ihracat için üretim yapan sanayiciye 110 ila 125 lira arasında verdiklerini ifade eden Bozdağ, aynı yemeğin özel okullarda çok yüksek fiyatlara sunulduğunu ifade etti.

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre; Bozdağ, "Annesi, babası ve ağabeyi bu fiyatlar arasında yemek yerken öğrencinin yemeğini özel okullar 350 ila 500 lira arasında veriyor. Özel okullarda yemek ücreti senelik 80 bin liraya kadar çıkıyor" dedi. Öte yandan, çocukların 8 ay boyunca eğitim gördüklerini ancak aşağı yukarı 150 gün boyunca okula gittiklerini vurgulayan Bozdağ, yemek ücretlerinin 533 liraya denk geldiğini söyledi.

 YESİDEF açıkladı! Özel okullara yemek ücretlerinde indirim teklifi geldi!

ÖZEL OKULLARIN DA DUYARLI OLMASI LAZIM

Buna göre, Bozdağ, özel okulların da kendi içinde masrafları var,  "Burada özel okulların savunduğu bir şey mevcut.' Ara öğün veriyoruz' diye konuşuyorlar. Bu kapsamda da Ara öğün 40 lirayı geçmez. Dolayısı ile biz yemek sanayicileri olarak özel okulların vereceği yemeği günlük 200, senelik 30 bin liraya yeni dönemde yapmaya hazırız. Bugünlük rakamları söylüyoruz" dedi.

Ticaret Bakanlığı ve devletin tüm kademelerinin enflasyonu yükseltmemek için "Zam yapmayın" çağrısında bulunduğunu da ifade eden  Bozdağ, özel okulların daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.  Bozdağ, bu konuda kamuoyu oluşması gerektiğini belirterek, özel okullara karşı olmadıklarını, üyelerinden bazılarının da buralara yemek verdiklerini kaydetti.

Özel okullarda zam fırtınası: Eğitim ücretine yüzde 220'ye varan artışlar yapılıyor!

Engellilere eğitim desteği tutarı aylık 4 bin 692 TL oldu! 

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön