06 / 05 / 2024

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.



Gündem belirleyecek 5 kritik konu

40'a yakın konuşmacı ve 100'e yakın kurum ve kuruluşun katılacağı Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22'de sürdürülebilirlik temalı 5 kritik konu masaya yatırılacak. 

Gelecekte yaşanabilir bir çevre ve insana yakışır, sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak için yeşil bina sistemlerinin önemi 'Binaların Geleceği' oturumunda değerlendirilecek. İnşaat ve bankacılık sektörlerinin yeşil binalara finansal bakış açısı, yeşil binalar için finansal ürünler, sertifika sistemleri gibi ayrıntılar da "Dönüşümün Kaynağı Nerede?" başlıklı oturumda ele alınacak. Sıfır enerjili, sıfır karbonlu binalar gibi yeşil bina sistemlerinin mimari yaklaşımları, bu binaların inşası, yönetimi ve sürdürülebilirliği ise "Yaşanabilir Binalar" oturumunda masaya yatırılacak. Bu oturumda BIM sisteminin uygulama ve yönetim detayında mimari inşaat ve mekanik yaklaşımlarına ilişkin tartışmalar yapılacak ve görüşler alınacak. 

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım da buluşacak! 

Zirvenin bir diğer önemli başlıklarından "Karbonsuzlaşma, ama nasıl?" oturumunda konuyla ilgili uluslararası stratejilerin Türkiye'de uygulanmasına yönelik fırsatlar ve engeller tartışma konusu olacak. Binalarda enerji verimliliğin artışı ve potansiyeli ile yenilenebilir enerji üretiminde Türkiye'nin durumu ve ulusal enerji politikaları analiz edilecek. 

Yeşil bina sektöründe özellikle yeşil malzemenin net tanımı ve yaklaşımı paylaşılacağı "Malzeme ve Kaynaklar" oturumunda da yeşil malzeme tanımına bağlı Türkiye'deki yeşil malzeme piyasası ve küresel bakış açılarının sertifika sistemlerine yansımaları değerlendirilecek. 

Ayrıntılar için: http://www.yesilbinazirvesi.com/

ÇEDBİK’TEN inşaat şirketlerine karbon hedefi çağrısı!

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!


Geri Dön