06 / 05 / 2024

Yeşilvadi projesi Türkiye'nin en büyük parkı olacak!

Yeşilvadi projesi Türkiye'nin en büyük parkı olacak!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yeşilvadi projesinin 7 milyon metrekare alanı kapsayan park, yol ve konut çalışmasının birlikte yürütüldüğü çok önemli bir proje olduğunu söyledi.




Türkiye'nin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Yeşilvadi Parkında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yeşilvadi projesinin 7 milyon metrekare alanı kapsayan park, yol ve konut çalışmasının birlikte yürütüldüğü önemli bir proje olduğunu söyledi. 


Gaziantep'in çehresini değiştirecek olan Yeşilvadi Projesi kapsamında yürütülen park alanında çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tahmazoğlu, "Yeşilvadi projemiz 7 milyon metrekare alanı kapsayan ve 3 ayağı olan önemli bir projemizdır. Bunlardan bir tanesi yeşil alan 1 milyon 700 bin metrekare, ikincisi 12 km uzunluğunda 12 şeritli 50 m genişliğinde yol, üçüncüsü ise bu bölgede 35 bin konut projesi ve 150 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam alanıdır. 

Projemizin birinci ayağı olan parkımızda 1 milyon 700 metrekare parkın tamamını 4 etaba bölerek ihale etmiş durumundayız. Havaalanı yolundan başlayarak, dutluk mevkıne kadar olan bölümde yani parkımızın 1 milyon 250 bin metrekare alanında yoğun bir çalışma devam ediyor. Burada çalışmalar şekillenmeye başladı. Havuzlarımız, biyolojik göletimiz, park alanlanrruz, piknik alanlanmız, hayvanat bahçemiz, amfi tiyatromuz ve yürüyüş alanlarımız ortaya çıktı. Buradaki spor alanlanmızda ay sonu itibariyle tamamlanmış olacak Olumsuz hava şartlan olmadığı takdirde büyük bir ihtimalle burasını aralık ayında kullanıma hazır hale getirmiş olacağız. Parkımız tamamlandığında Türkiye'nin en buyuk parkı olacaktır, "dedi. 


12 Km'lik 12 şeritli yol çalışması tamamlanıyor... 

Yeşilvadi projesinin ikinci ayağı olan yol çalışmasına deyinen Başkan Tahmazoğlu, yol çalışmamızda sona geldik Yol açma, kırma, dolgu ve alt yapı çalışmalarını büyük oranda tamamladık Şimdi havaalanında dutluğa kadar olan alanda asfaltlama çalışmasına başlayacağız. 


Dutluktan Burç kavşağına doğru yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Seçimden once bu 12 şeritli 50 metre genişliğindeki 12 km Tık yolumuzu da açmayı hedefliyoruz.'dedi. 


İsteyen herkes Yeşilvadi'de ev sahibi olabilir... 

Yeşilvadı'de yapılan konut çalışmasında sona gelindiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu. Yeşilvadi 702 konutumuzun satışına başladık. 

Burada sadece evi olmayıp da ev almak isteyen her vatandaşımız ister Şahinbey de isterse başka ilçemizde otursun burada ev sahibi olabilir. 

Satışlanmız devam ediyor. Şahinbey Belediyemizin Emlak İstimlak Müdürlüğüne başvurmak suretiyle buradan konutlannı alabilirler. 

Bu projemiz çok büyük bir proje Gaziantep'imize Şahınbey'imize halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi. (


Oluşum


Geri Dön