17 / 05 / 2024

Yılbaşından önce müjde verildi! Asgari çalışana 3 gün sonra ikramiye yolu gözüktü! İşte detaylar!

Yılbaşından önce müjde verildi! Asgari çalışana 3 gün sonra ikramiye yolu gözüktü! İşte detaylar!

Asgari çalışanların beklediği hafta geldi. Aralık ayına girilmesi ile birlikte gözler ikramiye ödemelerine çevrildi. İşte o detaylar!



İLAVE İKRAMİYE TARİHİ!

Kamu işçilerine verilen ikramiye ödemeleri için tarih gittikçe yaklaşmaya başladı. Kamu işçilerine her sene ilave ödenen ikramiye 52 günlük veriliyor. 26 günlük tutar yılın ilk yarısında ödenirken, yılın ikinci yarısında Cumhurbaşkanı kararı ile 26 günlük ödeme daha yapılıyor.

İşçilerin 2022 yılının ilk yarısına dair 26 günlük ikramiyelerinin 13 günlük ilk bölümü 28 Ocak’ta, 13 günlük ikinci kısmı da 29 Nisan tarihinde hesaplara geçmişti. İşçilere her yıl 52 günlük ikramiye veriliyor. 26 günlük tutar yılın ilk yarısında ödenirken, yılın ikinci yarısında Cumhurbaşkanı kararı ile 26 günlük bir ödeme daha yapılmaktadır. Kamu işçileri ikinci 26 günlük ikramiyelerinin ilk yarısını da 4 Temmuz’da almış, kalan yarısı da Aralık ayı bekleniyordu. 700 bin kamu işçisi kalan 13 günlük ikramiyelerini 16 Aralık’ta hesaplarına yatırılmış olacak.

HERKESE FARKLI MİKTARDA!

Asgari ücretli bir işçiye 13 günlük ödemesi brüt 2 bin 804, net 2.004 lira olacak.

KİM NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Bu ay yapılacak en düşük ödeme 2.004 lira olacak. Maaşı brüt 7 bin 500 lira olan işçiye ise bu ay 13 günlük ödeme olarak brüt 3 bin 250, net 2 bin 323 lira verilecek.

2023 YILBAŞINDA EMEKLİYE İKRAMİYE OLACAK MI?

Emeklilere yönelik ikramiye sadece Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilmektedir. Yılbaşında ikramiye ödemesi bulunmuyor. Her sene Ramazan ve Kurban Bayramları hemen öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Ramazan Bayramı öncesinde 1.100 TL, Kurban Bayramı öncesinde de 1.100 TL ikramiye alacak. Bu şekilde emeklilere toplamda 2.200 TL ikramiye ödemesi yapılmış oluyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

2023 yılında Ramazan Bayramı 21 ile 23 Nisan tarihlerinde kutlanacak. Bu bilgiler ışığında, ilk ikramiyelerin 2023 Nisan ayının ilk haftası yapılacağı düşünülüyor.

SGK’dan faizsiz kredi imkanı! Faizsiz bir şekilde evinize kavuşun! İşte detaylar!

Bakanlık harekete geçti! Marketler ceza yağmuruna tutuldu! Şikayetler akıl alır gibi değil! İşte detaylar!

Akaryakıtta son durum ne! İşte 13 Aralık Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön