29 / 04 / 2024

Yönetmelik değişti, Alışveriş Merkezleri tepki gösterdi!

Yönetmelik değişti, Alışveriş Merkezleri tepki gösterdi!

AVM'ler ve yakın markalar arasında senelerdir süregelen genel-gider sorunu ile ilgili düzenleme yapıldı. Karar markalar tarafından memnuniyetle karşılanırken, AVM tarafında ise öfkeye yol açtı. İşte detaylar...



AVM'ler ve yakın markalar arasında senelerdir süregelen genel-gider sorunu ile ilgili düzenleme yapıldı. Karar markalar tarafından memnuniyetle karşılanırken, AVM tarafında ise öfkeye yol açtı.

Ticaret Bakanlığı tarafından alışveriş merkezleri ile alakalı olarak hem uygulamada karşılaşılan sorunların çözümü hem de sektörden gelen geri bildirimler doğrultusunda kamuoyu taleplerinin karşılanması hedefiyle AVM'ler Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapıldı.

Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı? Bugün AVM'ler kaçta açılacak 2022? Kurban Bayramı AVM çalışma saatleri 2022!

Alışveriş merkezleri arasındaki uygulama beraberliğin sağlanması ve şeffaflığın artırılması hedefiyle ortak kullanım alanlarından elde edilen gelirler ile bu alanlara ilişkin giderlerin kapsamı belirlendi. Bu kapsamda ortak kullanım alanlarına ilişkin elektrik, su, doğalgaz, yenileme niteliğinde olmayan bakım ve onarım gibi ortak kullanım alanı giderleri ile alışveriş merkezinde fiilen çalışan bordrolu yönetim personelinin göreviyle ilgili giderlerin ortak gider olduğu ve alışveriş merkezinde bulunan işletmelerden yalnızca bu giderler için ortak gider katılım payı tahsil edilebileceği onaylandı.


Geri Dön