19 / 05 / 2024

Yozgat'ta çarpık yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Yozgat'ta çarpık yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehrin gelişimine yönelik yoğun bir şekilde çalışma içerisinde olduklarını belirtti.Arslan, Yozgat’la ilgili yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.



Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehrin gelişimine yönelik yoğun bir şekilde çalışma içerisinde olduklarını belirtti.


Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesisinde ilde görev yapan yerel basın ve ulusal ajans temsilcileri ile bir araya geldi. Arslan, burada gazetecilerin sorularını cevaplayarak, Yozgat’la ilgili yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi. İlde daha önceleri yapılan çarpık yapılaşmalardan dolayı bazı bölgelerde çirkin görüntüler oluştuğunu ve bundan sonra bu tür yapılaşmalara asla izin vermeyeceklerini belirten Arslan, “Daha önce yapılan çarpık yapılaşmalar sebebiyle ilimizde maalesef çirkin görüntüler meydana geldi. Amacım o yapılanları eleştirmek değil, bundan sonra bu tür yapılaşmalara asla izin vermeyeceğiz. Biz şehrimizin gerçek anlamda gelişmesine uygun olarak hazırlanan projelerimizi hayata geçirmeye çalışacağız. Bazı caddelerimizde, mahallelerimizde yapılan çalışmalar belki çalışma anında vatandaşımıza sıkıntı vermiş olabilir ama bu çalışmalar bittiğinde çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde hizmetlerden memnun olduklarını kendilerinden duymakta yapılan çalışmaların yerinde ve doğru olduğunu gösteriyor” dedi.


Göreve geldikleri günden itibaren önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Arslan, “Bazı caddelerimizin kaldırımlarını yenileyerek ve genişleterek vatandaşlarımızın rahat bir şekilde nefes almasını sağladık. Bazı güzergah üzerindeki metruk ve harabe binaları yıkarak vatandaşlarımızın ve araçlarımızın kullanımına açarak güzel bir hizmeti gerçekleştirdik. Eski Sanayi Sitesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında buradaki eski binalar yıkımı ve hafriyat çalışmalarında sona gelindi.  TOKİ  tarafından 7 Aralıkta ihale edildikten sonra yapım çalışmalarına başlanılacak. Kış mevsimi içinde hazırlıklarımızı tamamladık. Olası don ve buzlanmalara karşı gerekli tedbirlerimizi alarak yaklaşık 2 bin 300 ton tuz stokumuz bulunmaktadır “diye konuştu. 


Anayurt


Geri Dön