29 / 04 / 2024

Yücel Çelikbilek: Beykoz'da iki teleferik inşaatı başlatıyoruz!

Yücel Çelikbilek: Beykoz'da iki teleferik inşaatı başlatıyoruz!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Mülheim an Der Ruhr Gençlik Kolları’ndan bir heyete Sultaniye-Karlıtepe, Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi teleferik projeleri ve Kanal Riva hakkında bilgi verdi.



Beykoz Belediyesi tarafından ilçede ağırlanan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Mülheim an Der Ruhr Gençlik Kolları’ndan 26 kişilik bir heyet, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i ziyaret etti.  


Avrupa Türk Demokratlar Birliği Mülheim an Der Ruhr Gençlik Kolları Başkanı Orhun Şener’in başkanlığında ilçeye gelen heyet 03-08 Kasım 2014 tarihleri arasında Beykoz ve Türkiye'de sosyal kültürel ziyaret gerçekleştirecek ve çeşitli temaslarda bulunacak.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, heyete Beykoz hakkında bilgiler verdi ve ilçenin geleceğine dair planlarını anlattı.


Çelikbilek: "İki teleferik inşaatı başlatıyoruz"


İlçenin yaşadığı ekonomik değişimi hakkında da bilgiler veren Başkan Çelikbilek: “Beykoz Cumhuriyet döneminde sanayi kentindiydi. İlçemizde 4 büyük fabrika faaliyet gösteriyordu. Boğaz Kanunu gereği bu fabrikalar kaldırıldı ve bölge ekonomik kayba uğradı. Turizm, sağlık ve eğitim yatırımlarıyla bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. 250 bin nüfuslu bir ilçeyiz.  İlçemizde çok nitelikli hastaneler ve üniversiteler kurulmaya başladı. 4 tane üniversitemiz oldu. 5.si yolda. Beykoz’u bir turizm cennetine döndürme niyetimiz var,  öyle bir adım atıyoruz. Kanal Riva projemiz var. Bu bölgede Hollanda’daki gibi bir kanal kuracağız. İlçemizde 2 teleferik inşaatı başlatıyoruz. İnşallah bir dahaki sefere ilçemize geldiğinizde Karlıtepe’den Sultaniye’ye, Yalıköy’den Yuşa Tepesi’ne inme şansını yakalarsınız” şeklinde konuştu.



Beykoz Çayırı - Hz. Yuşa Tepesi teleferik hattı!


Beykoz’da teleferik hatları, Sultaniye- Karlıtepe ve Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi arasında kurulacak.



Yücel Çelikbilek: Beykoz da iki teleferik inşaatı başlatıyoruz!

Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi teleferik hattı 2,5 km. uzunluğunda olacak...


Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi arasında kurulacak hattın bir  istasyonu Tarihi Beykoz Çayırı girişinde kurulması planlanan Yalıköy kapalı pazar yeri ve yer altı otoparkının hemen yanında yer alacak.  


Bu noktaya gelen yerli ve yabancı turistler İstanbul’un en çok ziyaretçi alan mekânlarından olan Hz. Yuşa Tepesi’ne Boğaz Manzarası’nı seyrederek ulaşacak.  


Projenin hayata geçmesiyle Tarihi Beykoz Çayırı ve Yuşa Tepesi’ne ilgi artacak hem de vatandaşların sahilden tepelere ulaşımı kolaylaşacak. Beykoz Çayırı ve Hz. Yuşa Tepesi arasındaki teleferik hattının toplam güzergâh uzunluğu 2,5 km ve yüksekliği de 190 metreye kadar çıkacak.


Sultaniye - Karlıtepe teleferik hattı!


İlçedeki önemli turizm yatırımları arasında yer alan Karlıtepe C Tipi Mesire Alanı projesi kapsamında sahilden bölgeye ulaşımı sağlayacak bir teleferik hattı işleyecek.



Yücel Çelikbilek: Beykoz da iki teleferik inşaatı başlatıyoruz!

Sultaniye - Karlıtepe teleferik hattı 2 km. uzunluğunda olacak...


Bu hattın açılmasıyla ziyaretçiler Boğaziçi’nin ve şehrin en güzel manzarasına sahip, piknik ve spor alanlarıyla donatılacak olan Karlıtepe Mesire Alanı’na 2 km’lik bir gezintiyle ulaşabilecek.


İlçeye kazandırılacak teleferik hatlarının metro yatırımıyla entegre edilmesi planlanıyor.


Çubuklu - Kanlıca arasına yürüyüş yolu geliyor!


Beykoz’un sorunlarını birer birer çözdüklerini vurgulayan Başkan Çelikbilek “İlçede uzun yıllardır devam eden mülkiyet sorununu çözdük. Bizde vatandaş oturduğu yerin sahibi değildi, imar planları oldukça sıkıntılıydı. Beykoz doğal sit alanı olduğu için hayal ettiğimiz faaliyetleri yapamıyoruz. Bu sorunu da çözmeye çalışıyoruz. Beykoz’u 5 yıl içinde biraz daha farklılaştırıp güzelleştirmek istiyoruz. Türkiye’de olmayan film platolarını Beykoz’da kuracağız. Çok ilgi gören, beğenilen filmler Beykoz markasını taşıyacak, bu ilçemiz için çok büyük zenginlik olacak. Çubuklu-Kanlıca arasında yürüyüş yollarıyla çok özel bir alan ihdas etmeye çalışıyoruz. Spor alanında ilçemiz gelişiyor. Cam sanatının ihyası için yeniden adım attık. Bölgemizde tarihi mesire alanlarıyla doğa ve turizm alanında zenginlik kazanacak” diyerek çok yakında hayata geçecek çalışmaları aktardı.


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön