18 / 07 / 2024

Yüksek ücretler yeni kapılar açtı! Bu işte 400 milyar dolar var

Yüksek ücretler yeni kapılar açtı! Bu işte 400 milyar dolar var

Kiralama her alanda hayatımızın içindeydi; şimdi de kıyafet paylaşımı büyüme trendide. 2025’te 400 milyar dolara ulaşması beklenen sektörde dev markalar da bulunuyor, evinde sosyal medyadan kiralama yapan da mevcut...




Dünya büyük bir enflasyonla sarsılıyor. Ev almak güçleşti, ev sahipliği düştü. Ham madde yükseldi, otomobil üretimi düştü, parasını ödeyebilecek olan bile aylarca sıra beklemeye razı. Mobilyada, beyaz eşyada hem ikinci el hem kiralama alışkanlığı arttı. Son dönemin modası ise, kıyafet kiralama yöntemi olmakta. Daha çok özel günlerde kullanılan abiye giysi ve ayakkabılar, erkekler için smokin, çocuklar için okul gösteri kıyafetleri, sahne kostümleri kiralama sektörünün en önemli unsurları olarak öne çıkmakta. Aynı zamanda elinde çok az kullanılmış olan, hatta alındığı hâlde etiketi bile sökülmeden dolap bekleyen kıyafetleri olanlar, kiralama şirketlerinde bu ürünlerini değerlendiriyor. Bu alanı değerlendiren önemli markaların yanı sıra, evinde sosyal medya aracılığıyla kıyafet kiralayanlar, etraftan sıfır ya da ikinci el ürünleri alıyor, kiralıyor, kuru temizleme işleminden sonra yeniden kiralamak üzere gardıroba koyuyor. Bu yeni iş alanı, 2018'de yurt dışında başladı ve hızla gelişti. 2018'de sadece 1 milyar dolarlık küresel büyüklüğe sahip bu sektörün 2025'te 400 milyar dolara ulaşması beklenmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön