30 / 04 / 2024

Yumurta fiyatları arasındaki akıl almaz farklar şaşkınlık yarattı! Hükümet harekete geçti

Yumurta fiyatları arasındaki akıl almaz farklar şaşkınlık yarattı! Hükümet harekete geçti

Piyasada marketten markete değişen yumurta fiyatları tüketicinin tepkisini çekti. 30'lu yumurta bir markette 52,95 TL diğerinde ise 43.90 TL'den satılıyor. Ucuz marketlerde ise yumurta fiyatı 31,90 ile 35 lira arasında değişiyor. Fiyatlardaki değişim Rekabet Kurumu tarafından soruştulacak.



Rekabet Kurulu, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nin (YUMBİR) de aralarında bulunduğu 25 birlik ve teşebbüs ile yumurta üretimi alanında faaliyet gösteren 17 şirket hakkında “rekabeti kısıtlayıcı çeşitli eylemlerde bulundukları" gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Yumurta sektörüne yönelik geniş çaplı soruşturma bilgisi, Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer aldı. Duyuruya göre, YUMBİR ve üye 12 birlik ve 13 şirketin rekabeti kısıtlayıcı çeşitli eylemlerde bulunmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" başlıklı maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açıldı.

Kurul, yumurta üretimi alanında faaliyet gösteren 17 şirket hakkında da soruşturma başlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön