05 / 05 / 2024

Yunusemre Konutları'nın başvuruları TOKİ'ye teslim edildi!

Yunusemre Konutları'nın başvuruları TOKİ'ye teslim edildi!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 5 bin 500 konutluk TOKİ Projesinin ilk etapı olan bin 150 konut için yapılan başvuruların bugün itibariyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığına teslim edildiğini söyledi.



Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 5 bin 500 konutluk  TOKİ  Projesinin ilk etapı olan bin 150 konut için yapılan başvuruların bugün itibariyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığına teslim edildiğini söyledi. İki ay içerisinde ihaleye çıkılacağını belirten Başkan Çerçi, ikinci etap çalışmaların da başladığını kaydetti. 


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ak gedik bölgesinde hayata geçeeek olan 5 bin 500 konutluk TOKİ Projesinin ilk etap başvurularının Toplu Konut İdaresi Başkanlığına teslim edildiğini ifade etti. 


Başkan Çerçi konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi; " Yunusemre belediyesi bir taraftan kurulum çalışmalarını yaparken bir taraftan da gerek seçim öncesinde gerekse seçim çalışmaları sırasında şehrin sorunlarını doğru tespit ettiği için en öncelikli projelerinin başında gelen Toplu Konut Projesi çalışmalarını başlatmıştı. TOKİ projemiz, vatandaşlarımız üzerinde geniş bir yankı uyandırdı. Zira 2014 yılı Ekim ayında yapılan anket çalışmalarımıza 23 bin 121 vatandaşımız katılmıştı. 

Yunusemre Belediyesi kendi bölgesinde bir TOKİ uygulaması yapmıyor. 5 bin 500 konut yaparak yeni bir şehir kuruyor. 5500 konutluk yeni şehrin, ilk etabı olan 1150 konutun 935 adedi 2+1, 206 adedi ise 3+1 konuttan ibaret. İlk etap konutlarda sadece dar gelirli ve evi olmayanlara öncelik verildi. Her iki konut için toplamda 8 bin 312 vatandaşımız bankaya başvuru ücretini yatırarak başvurusunu tamamlamıştır. 

Başvuru yapan dar gelirli vatandaşlarımızdan 4 bin 211 kişi 2+1 konut tipi için, 4 bin 101 kişi ise 3+1 konut için yapmıştır. 


İKİ AY İÇİNDE İHALEYE ÇIKIYOR


Mahalle mahalle başvuru sonuçlarına ulaşıldığını belirten Başkan Çerçi, "2+1 konut başvurularında, ilçemiz mahalleleri arasında Yeni Mahalle 245 başvuru ile en çok başvurunun olduğu mahalledir. .3+1 konut başvurularında ise Güzelyurt Mahallesi 276 başvuru ile en çok başvurunun olduğu mahalledir. Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde ikamet eden dar gelirli vatandaşlara açılan başvuruların % 65'Yunusemre ilçesinden, % 35'i ise Şehzadeler ilçesinden yapılmıştır. Başvuru sonuçları 6 Temmuz (bugün) itibariyle Toplu Konut İdaresine iletildi. 2 ay içinde ihaleye çıkılıp kuralar çekilecek. Bunun yanında ikinci etap çalışmalarının başladığının müjdesini de vermek istiyorum."dedi. 


BAŞKAN ÇERÇİ VERDİĞİ SÖZÜ


Tünü Başkan Çerçi açıklamasının son bölümünü ise; "TOKİ Projesinin ilk etabına yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bire bir temas kuruldu. Başvurular için gelen vatandaş lan mızın yaşadığı heyecan ve mutluluğa ortak olmak doğrusu bizleri de son derece memnun etti. Biz milletimize hizmet yoluna çıkarken evsiz vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız diyerek söz vermiştik. 

Allah'a hamdolsun ki şimdi bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 

Yunusemre belediyesi neyi nerde nasıl ve ne zaman yapacağını çok iyi bilen bir belediyedir. 1,5 yıllık yeni bir belediye olmamıza rağmen 10 yıllık bir belediyenin hayata geçiremediği projeleri bir bir hayata geçiriyoruz."diye tamamladı. 



Geri Dön