28 / 04 / 2024

Yurt dışı seyahatler yüzde 99 arttı! 2 milyonu aşkın insan yurt dışına çıktı!

Yurt dışı seyahatler yüzde 99 arttı! 2 milyonu aşkın insan yurt dışına çıktı!

Hem pandeminin etkisiyle ertelenen talepler hem de uzun bir süre sabit kalan kur seviyesi sebebiyle yurt dışı seyahatler geçen yılın ilk üç ayına göre yüzde 99 arttı. Bu kapsamda, yurt dışına çıkan vatandaş sayısı da 2 milyonu aştı.



2023’ün ilk üç ayını geride bıraktığımız günlerde, Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2023 yılı birinci çeyrek verilerine ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

 Yurt dışı seyahatler yüzde 99 arttı! 2 milyonu aşkın insan yurt dışına çıktı!

paraanaliz.com’un haberine göre, hem pandeminin etkisiyle ertelenen talepler hem de uzun süredir sabit kalan kur seviyesi sebebiyle yurt dışı yolculuklarının 2022 yılı birinci çeyreğine göre yüzde 99 yükseldiğini ifade eden Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “TÜİK verilerine göre,  2023’ün ilk 3 ayında yurt dışını ziyaret eden yurttaş sayısı 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 99 oranında artarak 2 milyon 69 bin 229 kişiye ulaştı. Bunların kişi başı ortalama harcaması 677 dolar oldu. Yurt dışı yolculuklarında en fazla tercih edilen destinasyonlar ise Balkanlar, Budva, Mısır, İtalya ve Yunanistan” dedi.

İşte konuya ilişkin tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön