02 / 05 / 2024

Yurt dışında yaşamak isteyenlere müjde! 27 bin liraya Türk işçi aranıyor

Yurt dışında yaşamak isteyenlere müjde! 27 bin liraya Türk işçi aranıyor

Avrupa ülkelerinden iş ilanları gelmeye devam ediyor. Bu kez Almanya 27 bin liraya Türk işçi alacağını duyurdu. İşte detaylar…



GARSON, AŞÇI VE KALİFİYE ELEMAN ALINACAK

Alman Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Türkiye'yi işaret ederek, “Daha hızlı bir şekilde ilerlemiş personelin buraya getirilmesi için bu sene gerekli yasal altyapı oluşturulmalı” ifadelerini kullandı.

Türklerin nüfusunun oldukça yoğun olduğu Almanya'da, gastronomi sektörü, ilk olarak garson ile aşçı olmak üzere hemen hemen her alanda büyük sıkıntılarla karşılaşıyor. Hali hazırda yetişmiş olan personel eksikliği sebebiyle elde bulunan garsonların daha fazla çalışmalar ve restoranların rekabeti sebebiyle aylık kazancı, güzel olan restoranlarda bahşişlerle birlikte net 5000 euroya kadar ulaşıyor.

ALMANYA'NIN HEDEFİ EGE VE AKDENİZ

Verilen bahşişlerle birlikte 5000 Euro'ya ulaşan garsonlar çok mutlu. Ülkenin gerçekleştirdiği yasal değişikliğin temmuz ayında yürürlüğe girmesi ya da ağustosta sonlanması bekleniyor.

Otelcilik sektöründe de yetişmiş personel açığı bulunmakta. Alman otelciler ve turizmciler ise hedefini Ege ile Akdeniz'e yöneltmiş durumunda.

Diğer Avrupa ülkeleri Yunanistan, İtalya ve İspanya'da çalışan kişiler zaten Euro üzerinden yüksek maaş aldığı sebebiyle onların Almanya'yı tercih etmesinde fazla cazip görünmüyor. Bu sebeple, Türkiye'den kalifiye elemanlara kolay bir şekilde vize verilme hazırlıkları düşünülüyor.

Yurt dışında yaşamak isteyenlere müjde! 27 bin liraya Türk işçi aranıyor

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.29’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,59 Türk Lirası, euro 17,98 Türk Lirası, altının gramı ise 957 Türk Lirası değerinde.

Bitcoin yeniden 23 doları aştı! Bitcoin yükselmeye devam edecek mi

Petrol fiyatları aldı başını gidiyor! Ünlü kuruluşlar petrolün ne kadar olacağını açıkladı

Pazardan veya marketten alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! 300 liranız cebinizde kalsın

 

 


Geri Dön