27 / 04 / 2024

Pazardan veya marketten alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! 300 liranız cebinizde kalsın

Pazardan veya marketten alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! 300 liranız cebinizde kalsın

Pazar ve market fiyatları arasında büyük bir fark olduğunu belirten, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, bazı inceliklere dikkat edilerek, 300 lira daha az harcama yapılabileceğini anlattı. İşte detaylar…



Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca’dan, pazarlar ve marketler arasındaki farklar sebebiyle vatandaşlara marketlerden değil de pazarlardan alışveriş yapması konusunda öneri geldi.

Halk, pazar ve marketleri gezmelerini tavsiye eden Karaca, "Aralarındaki fiyat farkı çok Bugün marketteki salkım domates 22-25 TL, pazarlarda 15-10 TL. Markette tarla domatesi 18-20 TL’ye satılırken, pazarda 6-7,5 TL, 8 TL. 5 kilo domates alınca, sadece domatesten 50 TL kar elde ediliyor. Biberi, patlıcanı, salatalığı, meyvesini de alınca, vatandaşın cebinde pazardan alışveriş yaparak 300 TL kalacak” şeklinde konuştu.

Başkan Ali Karaca, market ve pazar fiyat farlarına örnek verirken, "Pazarda en iyi biber 15 TL, markette 30-35 TL, domatesin arasında 10 TL oynuyor, patlıcan pazarda 5 TL, markette ise 12-15 TL. Salatalığın pazarda 3 kilosu 10 TL ama markette 12-13 TL” ifadelerini kullandı.

"PAZARLARI TERCİH EDİN"

Karaca, çalışanlara kişilere de mesai saatleri sonrasında pazarlara gelmelerini tavsiye ederek, pazarların akşam geç saatlere kadar açık olduğunu söyledi. Ülkemizde pazar kültürünün devam etmesi gerektiğini belirten Karaca, küçük pazarcı esnafların, büyük marketlerle yarış yaptığını söyledi. Karaca, pazar kültürünün yok olması dahilinde meyve ve sebze fiyatlarının çok daha pahalı durumda olacağını açıklarken, "Halkımızdan rica ediyorum, pazarları tercih edin" ifadelerini kullandı.

Pazardan veya marketten alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! 300 liranız cebinizde kalsın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön