07 / 07 / 2024

Yuva kurmak isteyen gençlerin çoğu bilmiyor!  Dilekçeyle başvuran toplu parayı alıyor!

Yuva kurmak isteyen gençlerin çoğu bilmiyor!  Dilekçeyle başvuran toplu parayı alıyor!

Evlenmeye hazırlananlar, özellikle enflasyonla birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelmesiyle birlikte bütçesini denkleştirmekte oldukça zorlanıyor.  Evlenmeye hazırlanan ya da yeni evlenmiş olanların başvurmaları halinde devletin sağladığı maddi desteği ise pek çok kişi bilmiyor. İşte ayrıntılar…



Devletin ihtiyaç sahibi farklı kesimlere yaptığı ödemelerden yararlanmak isteyenlerin en çok araştırdıkları ise bu maddi yardımı nasıl alacakları ve kimlerin maddi yardım alabileceği oluyor. 

EVLİLİK DESTEĞİ 33 BİN LİRAYI BULUYOR

Devlet tarafından verilen evlilik desteğini, belli koşulları yerine getiren herkes alabiliyor. ‘Çeyiz parası ‘ adıyla da bilinen bu destek 2023 yılı için tam 33 bin liraya kadar olabiliyor.

Devlet tarafından verilen ve çeyiz parası adıyla da bilinen destek ödemesi ile yuva kurmaya hazırlanan çiftler bir nebze de olsa nefes alıyor ve evlilik bütçesinin yükü hafifliyor.

Yeni yılda devlet tarafından verilen evlilik desteği  geçen yıl 21 bin TL olurken, bu yıl maaşa oranla alınan bu destek  33 bin Türk Lirasından başlıyor.

Peki çeyiz parası kimlere veriliyor? Nasıl alınır, kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar..

KİMLER ALABİLİR?

Kız çocuklarını yönelik bir destek paketi olan evlilik desteğinden, emekli olan anne ya da babası vefat etmiş kız çocukları yararlanıyor.  Vefat eden ebeveyni nedeniyle aylık alan kız çocuklarına evlenecekleri zaman da toplu para ödeniyor.  Evlenecek kişinin anne ya da babası SSK, Bağkur ya da Emekli Sandığı emeklisi ise ve kız çocuğuna dul ve yetim aylığı bağlanmışsa, bu destekten yararlanma imkanı buluyor.

Yuva kurmak isteyen gençlerin çoğu bilmiyor!  Dilekçeyle başvuran toplu parayı alıyor!

Devletin sağladığı bu evlilik desteği için herhangi bir yaş sınırı bulunmazken, evlenecek olan kız çocuğuy başvuru yapması halinde toplu para olarak yatırılan evlilik desteğinden yararlanıyor.

24 MAAŞ TUTARI NAKİT YATIYOR

 Evlilik desteğinin hesaplaması ise şöyle yapılıyor; Aylık maaş tutarı 24 ayla çarpılarak, toplu para şeklinde, çeyiz ödemesi olarak veriliyor. Kız çocuğuna ödenen ölüm aylığına göre alınacak para miktarı da değişiyor.

Bu destekten yararlanmak isteyenler, evlendikten sonra belgeleriyle evli olduklarını ibraz ederek, hangi sosyal güvenlik kurumuna bağlı iseler, oranın şubesine başvurmaları halinde bu evlilik desteğinden faydalanıyor.

 ‘Evim olsun”  diyene Ziraat Bankası’ndan piyango gibi kredi! Faiz oranına gören inanamadı!

Bu haber EYT’lilere ikinci bayramı yaşatacak! Kamu bankalarından EYT kredisi mi geliyor?

Öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu mu? 2023’te ek ders ücreti kaç TL olacak?

Elinde altını olanlar müjde! İslam Memiş açıkladı! Satabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön