12 / 05 / 2024

Yuvam Başakşehir Evleri'nin temeli atıldı!

Yuvam Başakşehir Evleri'nin temeli atıldı!

Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk adımı olarak hayata geçirilecek olan Yuvam Başakşehir Evleri'nin temeli atıldı.



Açıklamasında deprem ve doğal afet riskini en aza indirmek için daha titiz davrandıklarını dile getiren Yasin Kartoğlu 6 Şubat tarihinde toplamda 11 şehri etkileyen depremlerden sonra binaların depreme dayanıklı şekilde yenilenmesinin  bir defa daha gündeme geldiğini söyledi.

Başkan Yasin Kartoğlu açıklamasında "Kentsel yenileme çalışmalarını hızlandırmamız gerektiğini bir defa daha anlamış olduk. Kabul etmek zorundayız ki ülkemiz fay hattında olan bir ülke. Eğer fay hattındaysak yapılacak tek şey, yapıları yenilemek. Mega kent İstanbul'la ilgili yapılan çalışmalar, bizim depremden sonra direkt gündemimize geldi. İstanbul'da riskli bina oranının yüzde 60 seviyelerinde olması her birimizi çok korkuttu." dedi.

Yuvam Başakşehir Evleri nin temeli atıldı!

- İlçedeki diğer kentsel dönüşüm projeleri

Yaptığı açıklamada Başakşehir'deki her 100 konuttan 87'sinin depreme karşı güvenli olduğunu kaydeden Yasin Kartoğlu, "2009 yılında riskli bina stokumuz yüzde 50'ydi. Riskli bina stoku oranını yüzde 50'lerden yüzde 13'e kadar indirdik. 2 sene içerisinde söz konusu bu oranı yüzde 8'e düşürmeyi hedefliyoruz. En büyük hayalimiz Başakşehir ilçesinde riskli binaların tamamının yenilenmesi ve tüm komşularımın evlerinde güvenle yaşamasıdır." dedi.

Başakşehir'de riskli ve rezerv yapı alanlarına ilişkin çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirten Kartoğlu, Ziya Gökalp Mahallesi'nde 2, Şahintepe Mahallesi'nde 6, Güvercintepe Mahallesi'nde de 1 olmak üzere toplam olarak9 kentsel yenileme projesiyle ilgili görüşmeleri tamamladıklarını, inşaat çalışmalarına en kısa zamanda başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Kartoğlu, bu sürece tüm mahalle sakinlerinin dahil olmasını isteyerek, riskli binaların hızlıca yenilenmesinin önemine de bir kez daha değindi.

Başakşehir-Kayaşehir metrosuna yoğun ilgi: 1 milyona yakın kişi kullandı

Başakşehir Avrasya 3 yeni etap satışları başladı! Yüzde 30 indirim, 30 aya varan vade imkanı...

Başakşehir Avrasya Konutları'nın geçici kabulü yapıldı! 


Geri Dön