21 / 05 / 2024

Zabıta memuru alımı yapılacak! Zabıta memuru olmak isteyenler elini çabuk tutsun! İşte detaylar!

Zabıta memuru alımı yapılacak! Zabıta memuru olmak isteyenler elini çabuk tutsun! İşte detaylar!

Zabıta memuru olmak isteyenlere müjde. O belediye zabıta memuru alacağını duyurdu. İşte detaylar!



ESENLER BELEDİYESİ ZABITA MEMURU ALIMI NASIL YAPILACAK?

Zabıta memuru alımı yapılacağı ilan edildi. İlan edilen boş zabıta memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların belli başlı şartlara tabi olması gerekmektedir.

ESENLER BELEDİYESİ ZABITA MEMURU İLANINA NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

İlan. gov. tr'de yer alan ilana göre Esenler Belediyesi 25 zabıta memuru alacak. Zabıta memurluğuna başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekiyor. Zabıta memuru kadrosuna başvuracak adayların, başvuru için istenilen belgeleri 23  ile 27 Ocak 2023 tarihleri arasında Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri isteniyor.

2023 YILI TAPU HARÇLARI NE KADAR OLACAK?

2023 yılında tapu harcı ücretlerinin ne kadar yüksek olacağı, ne kadar olacağı bu konu hakkında açıklama yapan Gayrimenkul Uzmanı Songül Gültekin şu ifadeleri kullandı; Ülkemizde emlak ücretlerinin daire fiyatı üzerinden hesaplandığı bilinmektedir. Bu hesaplamalar da satıcı ya da alıcılar tarafından sunulan mülklerin alış ve satış fiyatlarını etkilemektedir. Burada bedelin yüzde 2'sini mülk sahibi, yüzde 2'sini de alıcısı ödemektedir ve mülkiyet aidatı yüzde 4 oranını buluyor.

Kanun Hükmünde Kararname'nin yürürlüğe girmesi ile rayiç değer esas alınmıyorsa, taşınmaz satışlarında değerlendirme zorunluluğu yeni yılda resmen yürürlüğe girecek. Bu doğrultuda; 1 milyon TL'lik daire için tapu harcı 45 bin TL’yi bulacak.

HİSSELİ TAPU ÜZERİNE EV YAPILIR MI?

Müşterek diğer adı ile hisseli olan bir arsaya ev yapılmasında herhangi bir sorun yoktur. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğu bilinmediği için yani tespit edilmemesi halinde, ev yapmak için herkesin onayının alınması gerekiyor. Onay alınmadan eğer hisseli arsaya ev yapılırsa, böyle bir durumda diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş oluyor.

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

Bakan duyurdu! Asgari ücret hesaplamasında değişiklik! İşte 2023 asgari ücret yeni detaylar!

Promosyonda son nokta! Aralık ayı promosyonu için yeni anlaşma imzalandı! Promosyon 27 bin TL’ye yükseldi!


Geri Dön