03 / 08 / 2024

Zam gelmişti, fiyatı tak diye düştü! Markete gidince şaşkınlık yaşamayın şimdiden bakın

Zam gelmişti, fiyatı tak diye düştü! Markete gidince şaşkınlık yaşamayın şimdiden bakın

Dünya genelinde gıda alanında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın hamlesi nedeniyle fiyatı artan bir ürün grubundan çok güzel haberler geldi.



Brent petrolün varil fiyatı ise ABD’de petrol rezervlerinin düşmesiyle yüzde 0,1 artarak 94,4 dolara çıktı.

Analistler, arz ve tedarik endişeleriyle yükselişler görülmesine karşın resesyon endişelerinin emtia piyasası üzerinde etkili olmaya devam ettiğini söyledi.

Çin'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi pazartesi günü 49,2'ye gerileyerek ekonomik aktivitenin daraldığına işaret etmişti.

İmalat sanayi PMI ekim ayında Almanya'da 45,1'e gerileyerek 2020'den beri en düşük seviyesine inerken, Avro Bölgesi'nde PMI 46,4'egeriledi.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesi varlık fiyatlarında dalgalı bir seyir izlendiğini söyledi.

Fed'in bugünkü toplantıda politika faizini 75 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, aralık ayı toplantısına yönelik beklentilerde belirsizliğin sürdüğü gözleniyor. Bu kapsamda karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı değerlendirmeler, fiyatlamaların seyri açısından kritik önem taşıyor.


Geri Dön