02 / 05 / 2024

Zam oranı netleşiyor! Asgari ücrette ne kadar artış yapılacak? İşte detaylar…

Zam oranı netleşiyor! Asgari ücrette ne kadar artış yapılacak? İşte detaylar…

Hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci 6 ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere toplandı. İşte asgari ücretle ilgili son gelişmeler...



ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NEDEN GÜNDEME GELDİ?

Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Dirican ise şu ifadeleri kullandı:

"Ay sonuna kadar masadan bir uzlaşı çıkması gerekiyor. Siyasi iradenin de nihai karar mekanizmasında etkisi olacaktır. Maliyet enflasyonu nedeniyle emtia gruplarında yükseliş ve başta FED’in genişlemeci politikalarının geldiği nokta gibi dışsal sebepler hepimizin malumu. Bu sebeplerin eninde sonunda enflasyonist süreci yaşatacağı gerçeği var. Para politikamız açısından zamanlama ve iletişim tartışılır ama faizlerin indirilmesi noktasında yanlış bir yerde değiliz."

Zam oranı netleşiyor! Asgari ücrette ne kadar artış yapılacak? İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRETTE KONUŞULAN OLASI SENARYOLAR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise asgari ücretteki olası senaryoları şöyle anlattı:

"İlk formül olarak hesaplamada yüzde 20’lik artış söz konusu olduğunda 5 bin 103 TL’ye yükselecek. İkinci formülde ise 5 bin 316’ya yükselecek. Enflasyon rakamı, yüzde 40’lık emekliye verilecek zammın asgari ücretliye yansıtılma ihtimali göz önünde bulundurulduğunda 5 bin 954 TL’ye gelecek.

SGK prim desteği dedik, işverenlerin üzerinde şu an 879 TL’lik SGK priminin alınmadan işçiye yansıtıldığında asgari ücret 5 bin 132 TL’ye yükselmiş olacak. Bu formülleri çoğaltmak mümkün, dengeleri de korumak gerekiyor."

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? İşçi sendikaları ne kadar zam istiyor? İşte detaylar

Ekonomist Çetin Ünsalan'dan asgari ücret zammı için çok sert sözler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön