05 / 05 / 2024

Zam zam üstüne! Fiyatlar yarından itibaren değişiyor! Vatandaşlar almak için kuyruk oluşurdu!

Zam zam üstüne! Fiyatlar yarından itibaren değişiyor! Vatandaşlar almak için kuyruk oluşurdu!

Zamlar son zamanlarda üst üste geldi. Bu zamlara bir yenisi daha eklendi. İşte detaylar!



Ekmek fiyatlarına yarından itibaren zam gelecek. Zamlı fiyatları duyanlar zamdan en az etkilenebilmek adına halk ekmek bayileri önünde kuyruk oluşturdu.  Ankara  halk ekmek fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yapacağı duyurulmuştu. Bunun üzerine İstanbul ve İzmir’de de halk ekmek fiyatlarına zam uygulandı. 3 büyükşehir belediyesi ekmek fiyatlarını 3 TL’ye çıkarttı. İBB şirketi Halk fiyatlarına dair yaptığı açıklamasında, “Üretimin sürekliliği, kurumun yaşaması için fiyat düzenlemesi kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullandı.

EKMEK FİYATLARINA ÜST ÜSTE ZAM!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Halk Ekmek tarafından üretilen ekmeğe 1 TL zam yaptı. Buna göre 2 TL’den satılan ekmek 3 TL’ye yükseldi. Ankara’daki yüzde 50’lik zam kararı sonrasında İzmir ve İstanbul’da zam kararı aldı.

ZAM KAÇINILMAZDI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, “Önceki fiyat artışının yaşandığı 2 Mart 2022 tarihinden bu yana unda yüzde 80, mayada yüzde 81, elektrikte yüzde 67, doğal gazda yüzde 75, işçilikte yüzde 37, nakliye/büfe payı maliyetinde yüzde 39 ve diğer kalemlerde yani amortisman, bakım gibi, yüzde 17 fiyat artışı meydana geldi. Maliyetlerdeki bu yüksek artışlar Halk Ekmek’te de fiyat artışını zorunlu kılmıştır.

Ankara Halk Ekmek’in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihinden başlayarak kar elde etmeksizin ve maliyetine 3 lira olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL’ye satılmaktadır. Yeni uygulama İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacaktır şeklinde açıklamada bulunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Halk Ekmek fiyatını yüzde 20 artışla 2.5 liradan 3 liraya yükseltti. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi; ”İzmirliye ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için üretip Halk Ekmek Büfeleri’nde kar gözetmeksizin sattığımız ekmek fiyatında aşırı artan maliyetler nedeniyle düzenlemeye gidildi.”

Altını olanlar yaşadı! Fiyatlarda patlama meydana gelecek! İşte detaylar!

Bakanlık onaylı ödeme! Başvuran herkes anında 1.474 TL alıyor! İşte detaylar!

Ev fiyatlarını düşürecek hamle genişletildi! İsteyen ev isteyen iş yeri sahibi olabilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön