04 / 05 / 2024

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuldu. Ek bütçede benzin, motorin ve tüp gaz gibi ürünlerden alınacak ek verginin arttırılması dikkat çekti. Kanun teklifinde petrol ve doğal gaz ürünlerinden 47 milyar TL ek vergi geliri elde edilmesi planlandı. 



Detaylara bakıldığında BOTAŞ'a ve Türkiye Taş Kömürü Kurumuna 120,5 milyar lira sermaye transferleri, BOTAŞ ve EÜAŞ'a 14.5 milyar lira görevlendirme gideri ile kur korumalı mevduat için ayrılan 40 milyar lira gider tahmini öne çıktı.

İç borç faiz giderlerine ek 44 milyar lira, dış borç faiz giderlerine ise ek 32 milyar lira ayrılacak.Ek bütçe öncesi 2022'de bütçe giderlerinin 1,75 trilyon lira, bütçe gelirlerinin 1,47 trilyon lira ve bütçe açığının 278,4 milyar lira olması tahmin ediliyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön