05 / 05 / 2024

Zamlar peş peşe geliyor! Bir artış da ayçiçek yağına

Zamlar peş peşe geliyor! Bir artış da ayçiçek yağına

Türkiye'de de özellikle ayçiçek yağı konusunda yaşanan panik ve artan fiyatlar sonrası devreye giren Toprak Mahsulleri Ofisi, 5 litrelik yağ fiyatlarında zam yapıldı. 129 liraya satışa sunulan ayçiçek yağının fiyatı 135 liraya çıkarıldı.



Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim sonrası Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatları yükseldi. Halkın büyük panikle marketlere koşması sonrası oluşan kaos, fiyatların yükselmesine sebebiyet verdi. Bu dönemde harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi, ayçiçek yağını piyasadan daha uygun fiyata satışa çıkarıldı.

TMO'DAN AYÇİÇEK YAĞINA ZAM
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), özellikle Mart ayında Türkiye'de yükselişe geçen ayçiçek yağı fiyatları konusunda harekete geçmiş ve piyasadan uygun fiyata ayçiçek yağı satışa çıkarılmıştı. TMO, yurt dışından getirdiği ham ayçiçek yağlarını rafine ederek 5 litrelik tenekelerde perakende olarak 129 liraya satışa çıkarılmıştı.

TMO, Mart ayında 129 liradan satışa sunduğu ayçiçek yağının fiyatını son olarak 135 liraya çıkardığını açıkladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön