01 / 05 / 2024

Zekeriya Özak, Düzce’de kentsel dönüşümü anlattı!

Zekeriya Özak, Düzce’de kentsel dönüşümü anlattı!

Düzce Valiliği ve Düzce Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yüksek Mimar M. Zekeriya Özak da katıldı



Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda konuşan Büyükşehir Başkan Vekili Özak, 1999 depremini Kocaeli’nin çok ağır bir şekilde yaşadığını kaydederek, “Kocaeli olarak bu depremden büyük dersler çıkardık. Bundan sonra gelecek felaketlere hazırlıklı olmak adına birçok çalışma yapıldı” dedi. Özak, kentsel dönüşümün sadece depremden korunmak için yapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Daha yaşanılabilir ve örnek bir kent için konut haricindeki birçok alanda da kentsel dönüşüm uygulanabilir. Yapılan Kentsel dönüşümlerle Kocaeli yeniden yapılanmaya gitmiştir” ifadelerini kullandı.


UZLAŞMA YOLUNU SEÇTİK

Kocaeli’de Kentsel dönüşüm amaçlı kamulaştırma yaparken uzlaşma yöntemini tercih ettiklerini ifade eden Başkan Vekili Özak, “Yüzde 92 oranında uzlaşma ile kamulaştırma yaptık. Amacımız kentsel dönüşümlerde vatandaşlarımızla birlikte hareket etmek ve onlara yeni sosyal donatı alanları kazandırmak oldu” dedi. “Kentsel dönüşüm sadece kamu eliyle yapılmamalıdır diyen Özak, şöyle konuştu: “Özel sektörü de bu işin içine dahil edersek başarı oranı artar. Bu anlamda özel sektörün de önünü açmamız gerekir. Kentsel dönüşüm konusunda toplumun bilinç düzeyinin de yükseltilmesi lazımdır”


REZERV ALANLAR

Kentsel dönüşüm için rezerv alanları oluşturmak gerektiğini de söyleyen Özak, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak rezerv alanları da oluşturuyoruz. Rezerv alanlar kentimizin ilerdeki vizyonu ve gelişimi için çok önemlidir. Orta hasarlı binaların durumu hepimizin ortak problemi olmalıdır. Kocaeli bu anlamda Valilik, belediye ve üniversitemiz işbirliğiyle vatandaşımızın yanında bu soruna çözüm bulmaya çalışmaktadır” dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön