28 / 04 / 2024

Zenginler listesinde Elon Musk yerini Jensen Huang'a mı bırakıyor?

Zenginler listesinde Elon Musk yerini Jensen Huang'a mı bırakıyor?

Nvidia CEO'su Jensen Huang dünyanın en zenginler listesinde 20 kişisinden biri olma yolunda. Öte yandan, Elon Musk'ın ise çeşitli sorunlar nedeni ile dünyanın en zengin insanı unvanı sallantıda.



Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın geliri, yapay zekadaki patlamanın etkisi ile çok hızlı bir şekilde arttı. Bu hafta, üst üste dördüncü çeyrekte de kazançlarını yükselten firma, satışlarını senelik bazda 5 kat artırırken, vergi sonrası kârını ise 1,4 milyar dolardan 12 milyar doların üzerine çıkarak beklentileri aştığını kaydetti.

sozcu.com'tr'de yer alan habere göre; Çarpıcı sonuçlar Nvidia'yı cuma günü gün içi 2 milyar dolar değerine ulaştırarak Apple ve Microsoft'tan sonra en değerli üçüncü teknoloji firası  haline getirmiş oldu.

Nvidia'nın değerinin cuma günü 2 milyar dolara çıkması, aynı zamanda S&P 500 endeksini 5 binin üzerine çıkararak yeni bir rekor seviyesine kadar taşımış oldu.  Nvidia'nın rekor kârı CEO Jensen Huang'ın servetinin de hızla yükselmesine neden oldu. Yaklaşık olarak 70 milyar dolar değerinde olan 61 yaşındaki Huang, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde dünyanın en büyük 20 milyarderi arasına girmenin eşiğinde. Bloomberg'e göre Huang'ın serveti cuma günü itibariyle 69,4 milyar dolar değerine yükseldi. Bu da onu dünyanın en zengin 21'nci kişisi yaptı. 

Zenginler listesinde Elon Musk yerini Jensen Huang a mı bırakıyor?

ELON MUSK SIKINTIDA 

Elon Musk için ise bu sene pek de iyi bir başlangıç yapamadığı belirtildi. Dünyanın en zengin insanı Tesla'nın değerinin düşmesinden X reklamverenlerinin kaçışına kadar uzanan pek çok sorunla karşı karşıya kalmıl oldu.

Yatırımcıların Çin'in kırılgan ekonomisi ve küresel elektrikli araç satışlarındaki potansiyel yavaşlama konusunda endişelenmeleri nedeni ile Tesla hisseleri yıl başından bu yana nerede ise yüzde 23 kadar indi. Tesla ayrıca dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olma unvanını Çinli BYD'ye bırakyı. 

Business Insider'ın hesaplamalarına göre Tesla'nın hisse senetlerindeki düşüş bu yıl yaklaşık şirketin değerinden 188 milyar dolar sildi. Öte yandan hisse senedi 192 doların altında kapanarak cuma günü de işlem kapanışında ise 600 milyar doların az olarak üzerinde bir değere sahip olduğu kaydedildi. Ayrıca, Tesla'nın değeri de fazla düşmüş olsa da hisseler son 5 seneden neredeyse yüzde 900 yükselişyaşamış oldu.

2024 yılında yaşanan i değer kaybı ise Tesla'nın "Muhteşem Yedili" grubundaki yerini riske atmış oldu. Musk'ın kendi serveti Tesla'daki yüzde 21'lik hissesine yakından bağlı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, elektrikli araç üreticisinin borsa mücadelelerinin bir sonucu olarak Elon Musk'ın kişisel serveti bu yıl yaklaşık 21 milyar dolar düştü.  ABD yargısının, Musk'ın 55 milyar dolarlık maaş paketininin şirketin yönetim kurulu tarafından adil olmayan bir şekilde belirlendiği gerekçesiyle iptal etti. Buna göre,  X'teki reklam harcamaları  2023 yılında  yüzde 54 azalma ile 1,89 milyar dolara gerilediği bildirildi. 

Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in servet yarışı kızıştı!

Dünyanın en zengini artık Elon Musk değil! İşte dünyanın en zengin ismi!

Elon Musk'ın da içinde olduğu milyarderler kendi şehirlerini kuruyor!

2023'ün en çok kazanan milyarderleri belli oldu! Elon Musk, listenin başında...


Geri Dön