05 / 05 / 2024

Zeytinyağ fiyatları uçtu! Artık evlere zeytinyağ giremeyecek!

Zeytinyağ fiyatları uçtu! Artık evlere zeytinyağ giremeyecek!

Zeytinyağı fiyatlarındaki artışlar devam ederken yeni hasat dönemiyle birlikte zeytinin yağa dönüşüm serüveni hızla ilerliyor. Zeytinyağının fabrika fiyatı şu anda 200 lirayı aşarak rekor seviyelere ulaşmış durumda. İşte marketlerde zeytinyağı fiyatları hakkında bilgiler...



Zeytinyağı fiyatları sürekli artış trendine devam ederken, fabrikalarda zeytinyağı litre fiyatı 210 TL seviyelerine yükseldi. Mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan zeytinyağı, artık lüks kategorisine girmiş durumda. 

Yeni sezon zeytinyağı fiyatları cep yakıyor

Cep yakan zeytinyağı fiyatlarının artışı vatandaşların ne yapacaklarını düşünmelerine neden oluyor. Türkiye'nin önde gelen zeytin üretim bölgelerinden biri olan Hatay'ın Hassa ilçesinde zeytin hasadı başladı. Bu zeytinler, bin bir emekle toplandıktan sonra fabrikalara taşınıyor ve burada üretilen zeytinyağı 210 TL gibi bir fiyatla satılıyor. 

Hatay'ın Hassa ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikanın sahibi olan Oğuzhan Ateş, zeytin yağı alım ve satış fiyatlarını değerlendirerek şunları ifade etti: "Bölge halkının zeytin hasadına başlamasıyla fabrikalarımız üretime geçti. Bu yıl Hatay bölgesinde zeytin verimi yüksek ve taneler oldukça kaliteli. Çiftçilerimizin zeytin ürünleri konusunda memnun olduğunu gözlemliyoruz. Ancak, yağ fiyatlarımız şu anda çiftçilerimiz için biraz daha avantajlı olsa da tüketiciler için fiyatlar yüksek gelebilir. Fabrikamız, çiftçilerden 200 TL'ye zeytin yağı alımı gerçekleştiriyor ve bu yağları 210 TL'ye tüketicilere sunuyor."

Zeytinyağ fiyatları uçtu! Artık evlere zeytinyağ giremeyecek!

Çiftçi Abdullah Sarı, yeni ürün sezonu hakkında şu açıklamaları yaptı: “Sezonun ilk ürünlerini heyecanla pazara sunduk ve bu yılın verimli bir dönem olmasını umuyoruz. Rekolte temiz ve sağlıklı görünüyor, bu nedenle ürün kalitesinden oldukça memnunuz. Yağmurların erken gelmesi ürünlerimizin beklenenden daha erken olgunlaşmasına sağladı. Fiyatlardan da şu anlık memnunuz.”

Güncel zeytinyağlı fiyatları 

Marketlerdeki güncel zeytinyağı fiyatları şu şekilde belirlenerek raflarda yerini almıştır:

  • Tariş Riviera Zeytinyağı 2 Lt 532,90  TL
  • Kristal Riviera Zeytinyağı 2 Lt 539,90 TL
  • Komili Naturel Sızma Zeytinyağı Meyvemsi Lezzet 2 Lt 595,00 TL
  • 500 Ml Komili Erken Hasat Zeytinyağı 308,90 TL
  • Komili Riviera Zeytinyağı 1 Lt 270,90 TL
  • 750 Ml Tariş Riviera Zeytinyağı 227,90 TL

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metodunda değişiklik

Zeytinyağı fiyatı durmuyor, 10 bin dolarlık tarihi zirve korkusu

Zeytinde yaşanan 'yok yılı' zeytinyağına nasıl yansıyacak? Sıkıntı yaşanacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön