04 / 05 / 2024

Zincir marketlere kötü haber! Cezasını ödeyecekler

Zincir marketlere kötü haber! Cezasını ödeyecekler

Fahiş fiyat uygulaması nedeniyle Rekabet Kurulu bazı zincir marketlere toplam 2.7 milyar liralık para cezası uygulamıştı. Fahiş fiyatla mücadele kapsamında verilen yüklü miktar cezaya itiraz eden BİM, Carrefour ve Migros'tan Kurul’un itirazına yanıt geldi.



NE OLMUŞTU?
Rekabet Kurumu’nun verdiği cezaya göre BİM 958 milyon TL, A101 647 milyon TL, Migros 518 milyon TL, Şok 384 milyon TL, CarrefourSA 142 milyon TL ödemeye mahkum edildi. Suudi sermayeli sıvı gıda şirketi Savola'ya ise 22 milyon TL ceza uygulamıştı.


2 MİLYONLUK CEZAYA İTİRAZ
Bazı marketler cezaya itiraz edeceğini ifade etmişti. Ocak ayında Rekabet Kurumu, şirketlere rekabeti ihlal nedeniyle verdiği ceza kararının gerekçesini delilleriyle birlikte açıklamış, kararda yer alan dokümanlarda marketlerin ve yağ şirketinin fiyat koordinasyonu yaptığı ifade edilmişti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön