07 / 05 / 2024

Zincir marketlerle siyaset arasında ipler yay gibi gerildi. MHP'den BİM'in patronuna çok ama çok sert sözler...

Zincir marketlerle siyaset arasında ipler yay gibi gerildi. MHP'den BİM'in patronuna çok ama çok sert sözler...

BİM İcra Kurulu Üyesi Aykaç'a MHP'den çok sert sözlerle tepki geldi. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, dün yaptığı açıklamada Devlet Bahçeli'nin FETÖ sözlerine yanıt vermişti. MHP'li Semih Yalçın ise bu açıklamalarla ilgili sosyal medyadan verdiği yanıtta çok ama çok sert sözler kullandı.



Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fahiş fiyatlarla ilgili, "FETÖ’yle irtibatları araştırılsın" sözüne atıfta bulunarak "FETÖ'yle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler" diye konuşmuştu. Zincir marketlerin yaptıkları fiyat artışlarıyla ilgili verilen para cezalarının yeterli olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı önlemler alarak bu marketleri yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise  “Sürekli zam yapan zincir marketlerin, FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması" gerektiğini ifade etmişti.

"Halkı infiale sürükleyerek iktidarı devirme planı"

Bu açıklamaların ardından BİM Yönetim kurulu Başkanı katıldığı bir toplantıda siyasilere sert sözlerle yanıt vermişti. Bugün ise MHP Genel Başkanı Semih Yalçın, Aykaç'ın Bahçeli'yle ilgili sözlerine Twitter hesabından yanıt verdi.  MHP'li Yalçın,  Galip Aykaç  hakkında "ahlaksız ve edepsiz hortumcu" ve "salyalarını akıtmış" ifadelerini kullanarak, "Halkın sırtına kene gibi yapıştıkları vatandaşın kanını emen asalaklar, bundan böyle MHP’yi karşılarında bulacak" dedi. Sosyal medya hesabından paylaşımları yapan Yalçın, petrol fiyatları düşerken ve enflasyonun düşme eğilimindeyken döviz kuru yatay seyir izlerken halkın ihtiyaç duyduğu temel gıda ürünlerine zam yapanların amansız hasmı olduklarını belirtti. Zincir marketlerde uygulanan fiyat politikalarıyla halkın infiaele ve kaosa sevk ederek iktidarı düşürmeyi planladıklarını ve fiyat terörü yarattıklarını kaydeden Yalçın, "FETÖ yanlısı siyaset ve piyasa simsarlarına aman vermeyeceğiz. Kırk Haramiler misali her köşe başını tutan, FETÖ’vari çıkar ortaklığı oluşturarak bize tuzak kurmaya yeltenen bazı süpermarketlerin spekülatör sahipleriyle yöneticilerine karşı aziz milletimizi uyanık olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

BİM yönetiminden zincir market eleştirilerine yanıt!

Zincir marketlere tepki dinmiyor! 'Zincir marketlere kar sınırlaması getirilsin'

Zincir marketlere fahiş fiyat ve stokçuluk cezası! 21 işletmeye 9,4 milyon TL rekor ceza kesildi! 


Geri Dön