16 / 05 / 2024

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar Bankası bombayı patlattı! Faizsiz 1 Ağustos’a geçerli!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar Bankası bombayı patlattı! Faizsiz 1 Ağustos’a geçerli!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar Bankası milyonlarca kişiyi ilgilendiren o haberi verdi. İşte detaylar!



Motorlu Taşıtlar Vergisi hakkında araştırmalar devam ediyor. Ocak ve temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksit ödeme süresi 31 Temmuz Pazar gününe geldiği için 1 Ağustos tarihine alındı.  Vatandaşlar MTV borcunu ödemenin yollarını sorguluyor. Sürücüler, İnteraktif Vergi Dairesi’nin resmi internet sitesi ‘ivd.gib.gov.tr’ giriş yaparak şifre girmeden ‘MTV ödeme’ alanına, plaka ve TC kimlik numarasını yazarak borcunu ödeyebilme imkanına sahipler.

Bir başka yol  arayanlar ise eğer bilmiyorsa, özel bankalar aracılığıyla nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kartı, havale veya EFT işlemi ile tahsilat yapılamıyor. Bu nedenle MTV özel bankalardan sadece kredi kartı kullanılarak ödenebiliyor. Gelir Idaresi Başkanlığı’nca, bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocak 2020 yılından itibaren geçerli olmak üzere değişikliğe gidildi. Buna göre; vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri dışında, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile PTT vasıtasıyla tahsili sürdürülebilecek. İşte bankaların bazı kampanyaları;

Ziraat Bankası: Ziraat Mobil, internet şube, ATM ve gib.gov.tr sitesi üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak kartın kredi kartı ile yapılacak MTV ödemelerinde, 300 TL ve üzerindeki işlemler 3 taksite bölünüp ödenebiliyor.

Halkbank: Paraf ile 1 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında Halkbank Mobil, Halkbank internet şubesi, Dialog ya da gib.gov.tr’den yapılacak MTV ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşecek. 2-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak gecikmeli ödemeler de kampanyaya dahil, ancak yapılandırılmış MTV ödemeleri içinde yoktur.

VakıfBank: Worldcard ile 1-31 Temmuz tarihleri arasında, banka kanallarından yapılacak MTV ödemeleri işlem anında faizsiz 2 ay taksitlendirilecek. ‘Gib.gov.tr’ üzerinden yapılacak MTV ödemeleri de faizsiz 2 taksit olarak yansıtılır. İnternet bankacılığı, VakıfBank mobil, vakifbank. com.tr, şubeler, ATM’ler ve müşteri iletişim merkezi üzerinden ödeme yapılabiliyor.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 19 Temmuz Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

EYT’de son durum nedir? EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor?

Benzine indirim mi geldi? Motorine indirim mi geldi? 19 Temmuz güncel akaryakıt fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön