13 / 05 / 2024

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 



ÇİFTÇİLER DESTEKLENMELİ!

Çakıcı bölgeden diğer illere göç eden nüfusun önemli bölümünün hayvancılık ve tarım ile uğraşan çiftçiler olduğunun altını çizerek bölgede çiftçilerin yaş ortalaması 50-55 arasında olduğunu, depremden etkilenen ve büyük kentlere göç eden nüfusun önemli bir bölümünün de üreticler olduğunu söyledi.

 Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Bu durumun üretimde düşüşe neden olacağının altını çizen Çakıcı: '' Yapılacak yardımlar ivedilikle hayata geçirilmediği takdirde, köylü toprağından ayrılırsa, bölgede tarımın ayağa kaldırılması en az bir yıl sürecektir. Bu durum da çarşıda, pazarda fiyatlara yansıyacaktır.

Et, süt, sebze gibi gıda fiyatları ateş pahası olacaktır. Bu kriz bu yaz etiketlere yansır. Önümüzde sulama mevsimi var, sebzenin önemli bir bölümünde hasat dönemi yaklaşıyor. Ayrıca tedarik anlamında sıkıntılar yaşanabilir. Bölgeye girdi desteği sağlandığı takdirde, oradan da ürünü buraya getirebilirsek bu süreci zarar görmeden aşarız.” ifadelerini kullandı.

Gıda fiyatlarındaki ani artışlar sıklaşacak! Aşırı hava olayları gıdada arz sorununu tetikler!
Ekmek fiyatlarında şok zam: Bursa'da ekmeğe 15 TL etiketi!

Geri Dön