28 / 04 / 2024

Ziya Yılmaz: Otomotiv devlerinden biri ortaklık teklifiyle kapımızı çaldı!

Ziya Yılmaz: Otomotiv devlerinden biri ortaklık teklifiyle kapımızı çaldı!

Dap Yapı’nın patronu Ziya Yılmaz, bu yıl aldıkları uluslararası ödüllerin büyük yankı bulduğunu belirterek “İki hafta önce, otomotiv devlerinden biri ortaklık teklifiyle kapımızı çaldı” dedi.




Sektörde kendine özgü projelerle tanınan Dap Yapı, bu yıla kadar uluslararası yarışmalara girmiyordu. Şirket bu yıl Londra’daki Europa Property Awards’a katıldı, 9 ödülle döndü. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz “Bizden bu sayede haberdar olan yabancılar artık kapımızı çalıyor” diyor .


Dap Yapı 2013 nasıl geçti, hedefler tuttu mu? 

Son bir ay bizim için çok önemli. Ama 11 ay hedeflediğimiz doğrultuda gitti. Şimdi yeni projelere hazırlık yapıyoruz. Bu arada 2013’te İngiltere’de 9 tane ödül aldık. Bu ödüller bizi inanılmaz onurlandırdı. Bunun hazzını, motivasyonunu yaşıyoruz. 


TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ


Ödüller uluslararası arenada yankı buldu mu? 

Ciddi ses getirdi. Küresel oto devlerinden 2 hafta önce ‘Türkiye’de beraber konut üretelim’ diye geldi. Bu firma Türkiye’de de arabalarına bindiğimiz devlerden biri. Dediler ki “Sizinle iyi partner olacağımıza inanıyoruz.” Teklifi değerlendiriyoruz. Bir de Almanya’nın en büyük inşaat şirketi beraber çalışalım diye kapımızı çaldı.


KARTAL, ORTA VADEDE 1'E 3 PRİM GETİRİR


Ağaoğlu ile birlikte Kartal’da yapacağınız proje ne zaman  satışa çıkacak? 

Lansmanı bu ay sonuna yetiştirmek istiyoruz. 100 yılda bir gelen bir proje olacak bu. İçerisinde hem hastanesi, olan, oteli, içinden hızlı tren geçen, deniz uçağı olan bir proje. 


Fiyat nasıl olacak, belli mi? 

Avrupa’da olsa metrekaresi 10-15 bin euroya satılır. Ama biz tabii 10 bin TL’nin bir tık altında satışa çıkacağız. Orta vadede 1’e 3 prim var burada.


MASLAK'TAN DAHA İYİ BİR YER OLACAK


Kartal’ın dönüşümünü nasıl buluyorsunuz?

Kartal 5-6 sene içinde Maslak’tan daha önemli bir noktaya gelecek. Çünkü Kartal İstanbul için Anadolu’ya açılan bir kapı.  İzmir  otobanı yapılıyor, adalar karşısında, kesintisiz giden bir sahil bandı var. Kartal’ın merkezi Barselona gibi inşa ediliyor. Muazzam bir yer olacak. Biz de projemizi buna uygun hazırlıyoruz. Kurguyu tamamen deniz üzerine yaptık. 


EKONOMİYE GÜVENİYORUZ 7 YENİ SÜRPRİZİMİZ OLACAK


Kartal’dan başka 2014’te yeni projeler olacak mı? 

Toplam 3 milyar TL’lik iş hacmine sahip 7 yeni projemiz olacak. Çağlayan’da 3 ofis projemiz, Dragos’ta yeni bir projemiz var. Taksim’in merkezinde önem verdiğimiz bir projeyi de hayata geçireceğiz. Demek ki biz piyasaya da ekonomiye de güveniyoruz.   


Taksim için de değişik tasarımlar düşünüyor musunuz? 

Normal yapmak benim işim değil. Henüz kesinleşmedi ama bal peteği motifli bir bina tasarımı üzerine çalışıyoruz.


Akşam/Şenay Köşdere


Geri Dön