30 / 04 / 2024

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleşti!

Zonguldak'ta kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleşti!

Zonguldak Belediyesi tarafından "kentsel dönüşüm" bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Zonguldak Belediyesi Eğitim Odası'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.



Zonguldak Belediyesi tarafından "kentsel dönüşüm" bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Zonguldak Belediyesi Eğitim Odası'nda yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, Megapol Mimarlık ve Kentsel Dönüşüm yetkilisi Şehir Plancısı Levent Özdeş bir sunum gerçekleştirdi. Özdeş, kentsel dönüşüme ilk başlayanlardan olduğunu ifade etti. 5 yıl önce Zonguldak'a geldiğini belirten Özdeş "Zonguldak'ı seviyoruz, 5 yıl önce geldiğimizde kentin girişindeki kömür depolarının nasıl değerlendirileceği konusunda Akdemirle fıkır alışverişinde bulunduk" dedi. 


"SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN PROJELERİ TAKİP ETMESİ VE ARKASINDA DURMASI GEREKİR" 


Kentsel dönüşüm hakkında genel bilgiler veren Özdeş, şunları söyledi: "Ülkemizde 1950'lerde başlayan kırdan kente göç ile birlikte kentleşme süreci de başlamış oldu. 1960'lı yıllarda ise kentleşme süreci, gecekondulaşma süreci ile eş anlamlı oldu. Bu yıllar, kentlerim izdeki gecekondulaşmanın da başlangıcı oldu. 1970'li yıllarda kırdan kente göçün ve gecekondulaşmanın en yoğun yaşandığı yılar oldu. Kentlerimizin sosyal, kültürel ve fiziksel yapısında değişimler başladı. 2000'lı yılların başında özellikle Marmara depreminin etkisiyle gecekondu alanlarının toplu konut anlayışı içinde devlet eliyle kentsel dönüşümü yaygın bir uygulama haline geldi. Kentsel dönüşümün çok ıyı anlatılması gerekir. Sivil toplum örgütlerinin projeleri takıp etmesi ve arkasında durması gerekir." 



Öznur GÜNEŞ/Zonguldak Pusula Gazetesi


Haber İnanış Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Zonguldak Belediyesi tarafından "Kentsel Dönüşüm" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Megapol Mimarlık-Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi yetkilisi Levent Özdeş'in sunumuyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Serbay, İmar ve Şehircilik Müdürü Tayfun Albayrak ve personeli, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı. Megapol Mimarlık-Mühendislik Müşavirlik Limited Şirketi yetkilisi Levent Özdeş Türkiye'de kentsel dönüşüm, kentsel dönüşümle ilgili atılması gereken adımlar ve kentsel dönüşümün faydaları hakkında bilgi verdi.

 

Özdeş ayrıca firma tanıtımını yaparak, Zonguldak'a daha önce geldiklerini ve şehrin girişinde bulunan Lavuar alanı ve kömür depolama alanıyla ilgili neler yapılabilir ile ilgili belediye başkanı ile fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, ikinci kez geldiklerini ve Zonguldak ile çalışmak istediklerini belirtti. 


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, Türkiye'de kentsel dönüşüm hakkında verimli bir toplantı oldu. Zonguldak'ta biliyorsunuz kentsel dönüşüm anlamında adımlar atılıyor. Kentsel dönüşümden faydalanmak adına bilgi almış, fikir alışverişinde bulunmuş olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz' dedi. 


İnanış 


Haber Yeni Adım Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Zonguldak belediyesi tarafından kentsel dönüşümün tanıtılması amacıyla sunum gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediyesi Eğitim salonu'nda gerçekleştirilen Kentsel dönüşüm sunum toplantısına, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile muhtarlar ve belediye birim amirleri ve yetkilileri katıldı. 

Ankara'dan Megapol Mimarlık Firması yetkilisi Levent Özdeş tarafından gerçekleştirilen sunumda kentsel Dönüyümün özellikleri, diğer illerde yapılan kentsel dönüyüm faaliyetleri hakkında bilgiler verdi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'de kentsel dönümünü tanıtılması açısıdan çok yaralı bir toplantı olduğunu söyledi.


Yeni Adım


Geri Dön