02 / 05 / 2024

1 Mayıs'ta açıklanacak emekli maaşlarındaki sürpriz artışı uzman isim açıkladı! En düşük ve en yüksek maaş farkı

1 Mayıs'ta açıklanacak emekli maaşlarındaki sürpriz artışı uzman isim açıkladı! En düşük ve en yüksek maaş farkı

Emekli bayram ikramiyelerinde 'zam yok' diyerek milyonlarca emekliyi üzen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, '1 Mayıs'ta sürpriz' yapacağını söylerek dikkatleri üzerine çekti. Peki emekli maaşlarında neler olacak uzman isim açıkladı.



EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 750 LİRA MI OLUYOR?

En düşük emekli maaşına ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, kulis bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Kaya emekli taban aylığının 2 bin 500 liranın üzerine çıkmasını beklendiğini ve muhtemelen 2 bin 750 ile 3 bin lira arasında olacağını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında koordineli olarak çalışmaların yürütüldüğünü belirten Kaya, 1 Mayıs'ta Bakan Bilgin'in en düşük emekli maaşını duyurmuş olacağını ve Temmuz ayında da açıklanan rakamın hesaplara geçeceğini söyledi.

EMEKLİ MAAŞI ZAMLARI NASIL OLACAK?

Kaya, emekli maaşlarına ilk 6 ayın enflasyon farkının zam olarak yansıtılacağını ancak bu zammın en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 lira üzerinden mi yoksa yeni açıklanacak en düşük emekli maaşı üzerinden mi yatırılacağına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Emekli bayram ikramiyesi alacaklara önemli uyarı! Son dakika bilgisi duyuruldu

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam sürprizinde dikkat çeken talimat! Bayram ikramiyelerindeki yara mı sarılıyor?

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi alacaklar dikkat! Hesap numarası ve banka kartı bilgilerinizi kontrol edin

Emekli bayram ikramiyesinde tutar belli olduktan sonra hükümetten son dakika adımı! '5 bin lira iki taksit halinde...'

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön