14 / 05 / 2024

1 Mayıs’ta kargolar çalışıyor mu? 1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?

1 Mayıs’ta kargolar çalışıyor mu? 1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?

1 Mayıs bu yıl hafta içine denk gelmesinden dolayı; “1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?” soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!



1 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI, KAPALI MI?

Kargo şirketlerinin çalışma saatleri, diğer kurumlara kıyasla farklılık gösteriyor. Bundan dolayı, her kargo firmasının kendi işletme haline göre çalışma gün ve saatleri değişmektedir. Kargolara dair merak edilenler;

Yurtiçi Kargo: 1 Mayıs Pazartesi günü birimler kapalıdır.

Aras Kargo ise, 1 Mayıs günü resmi tatil olmasından dolayı hizmet verilmeyecek. Tüm şubeler kapalı durumdadır.

MNG Kargo: MNG Kargo: 1 Mayıs günü MNG kargo da resmi tatil olmasından dolayı kapalı olacak.

Sürat Kargo: Resmi tatil olmasından dolayı 1 Mayıs Pazartesi günü şubeler hizmet vermemektedir. Edinilen bilgiler ışığında ise dağıtım ve teslimat da yapılmayacak.

TNT Kargo: 1 Mayıs'ın resmi tatildir. Cumartesi saatleri ile hizmet verilecek olup, TNT'nin Cumartesi günleri çalışma saatleri ise 08:00 ile 18:00’dir.

UPS Kargo: Genel olarak da çalışma saatleri hafta içi saat 07:30 ile 18:00 arası ve Cumartesi günleri saat 07:30 ile 17:00 arasıdır.

PTT Kargo: 1 Mayıs Pazartesi günü resmi tatildir. Bundan dolayı da şubelere gönderi teslimatı işlemleri gerçekleşecektir ancak dağıtım ve teslimat yapılamayacaktır.

DHL Kargo: Emek ve Dayanışma Günü olmasından dolayı bugün hizmet vermeyecektir.

1 MAYIS'TA NOTERLER AÇIK MI? 1 MAYIS’TA NOTERLER ÇALIŞIYOR MU?

1 Mayıs Pazartesi günü resmi tatil olması ve noter gibi kurumların resmi kurum niteliğinde çalışmasından dolayı işlemler bir sonraki iş günü olan salı günü görülmeye başlanacak. Noter satışları ve tasdik işlemleri yine ayın ilk iş günü olan 2 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecektir.

1 MAYIS PAZARTESİ HANGİ KURUMLAR TATİL OLACAK?

Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanmakta olan 1 Mayıs tarihi resmi tatildir. Bundan dolayı da kamu kurumları, okullar, üniversiteler ve bankalar Pazartesi günü kapalı olacaktır.


Geri Dön