22 / 07 / 2024

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

İngiliz sterlini dolar karşısında 37 yılın en düşük seviyesine geriledi. Amerikan dolarının Euro karşısındaki yükselişi, "Dolar Euro'dan sonra Sterlin'den de değerli mi olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Uzman isim bu ihtimalin uzak olmadığını açıkladı.




İngiliz sterlinin dolar karşısında değer kaybetmesinin üzerine Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman şu açıklamayı yaptı: ''2016 yılında Brexit tartışmalarının sıcağında bu durum gündeme gelmişti. 

İngiltere Merkez Bankası Sterlin, her daim dünya finansının başkenti Londra olmayı devam ettiriyor. Bütün sorgulamalara, bütün sıkıntılara, bütün hırpalanmalara rağmen sterlin orta ve uzun vadede önemli bir para birimi olmayı sürdürecek. Hatta bazılarına göre Brexit'le bir süre sonra bu geçiş dönemi sıkıntıları hem ekopolitik dengeler yerine oturduktan sonra İngiltere ve parası Pound, Avrupa Birliği'nin bazı sıkıntılarından, yüklerinden kurtulmuş olacak. 

Ancak şu anda görece olarak yumuşak karnın açıkta ve kırılganlıkların yüksek olduğu bir iklimde Sterlin'in böyle Dolar üzerindeki üzerindeki durumunu veya çıtasını koruyabilmesi güç.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön