22 / 07 / 2024

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

İngiliz sterlini dolar karşısında 37 yılın en düşük seviyesine geriledi. Amerikan dolarının Euro karşısındaki yükselişi, "Dolar Euro'dan sonra Sterlin'den de değerli mi olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Uzman isim bu ihtimalin uzak olmadığını açıkladı.




İngiltere de Avrupa Birliği de kendi içerisinde katma değer üretimi ve geçmiş bakımından önemli. Azımsanmayacak, önde giden ülkelerdir. Bunların hiçbir zaman ligde arka plana düşmeleri ya da dünya ekonomi sahnesinden, ekopolitik sahnesinden güçlerini azaltarak silinmeleri gibi bir durum da yok. Bu bakımdan Sterlin de Euro da varlığını sürdürmeye devam edecek. Ancak doların özellikle kuvvetlenmesiyle beraber çok alışılan tahtların da sarsıldığını söyleyelim. İsviçre Frangı çok uzun yıllar böyle bir kaleydi. İsviçre bizatihi kendisi rekabetçi gücünü artırmak için İsviçre Frangında değer aşılmasına sebep verdi.

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

Çin senelerdir parasının değerini düşük tutarak rekabetçi gücünü artırmaya çalışıyor. Japonya'da da farklı uygulamalar oluyor. Dolayısıyla her ülke hem kendi politikalarıyla hem de dışsal, küresel dengelerle kaim bir platformda, iklimde yoluna devam ediyor.

Yerleşik bazı kanıların sorgulandığı, başparmak kurallarının yeniden test edildiği olağanüstü zamanlarda yaşıyoruz. Evet Sterlin'in tıpkı Euro gibi 1 Dolar'a eşit olması hiç de mevzi ya da radar dışında değildir. '' dedi.

Elinde sterlini olanlar hemen bakın! Bugün sterlin ne kadar oldu?

1 sterlini bile olanlar hemen bakın! Sterlin düşüyor mu? 

Euro sterlin karşısında değer kazandı! Euro önümüzdeki hafta böyle olacak! Çabuk bakın

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön