22 / 07 / 2024

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

İngiliz sterlini dolar karşısında 37 yılın en düşük seviyesine geriledi. Amerikan dolarının Euro karşısındaki yükselişi, "Dolar Euro'dan sonra Sterlin'den de değerli mi olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Uzman isim bu ihtimalin uzak olmadığını açıkladı.




Tıpkı Euro'da olduğu gibi bu eşitlenmeler itibari bir dönem sürebilir. Sürekli olarak kalmayabilir ama önemli olan bu yaşanan olağanüstü dönemlerde ezberler bozuluyor. Mesela biz çok uzun yıllar analiz yaparken bazı ezberleye veya başparmak kurallarına güvenirdik.

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

Dolar düşerse petrol fiyatları buna bağlı olarak ne olur? Altın düştüğünde Euro ne olur? Kıymetli metallerle diğer bazı unsurlar arasında ilişkiler vardı. Şimdi özellikle bu pandemi döneminden sonra bütün bu ezberlerin, ilişkilerin, başparmak kurallarının adeta ihlal edildiğini, ortadan kalktığını görüyoruz.

Güvenli liman tanımının bile içini tam olarak dolduramıyoruz. Dolayısıyla her şeyin sorgulandığı bir dönemdeyiz. Geçiş dönemleri, enflasyonist dönemler böyle zamanlardır. Dolayısıyla Sterlin veya Euro'nun Dolarla, rezevr parayla ilişkileri de bence bunun bir yansımasıdır.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön