30 / 04 / 2024

170 avukat suç duyurusu yaptı: Müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun!

170 avukat suç duyurusu yaptı: Müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun!

10 ilimizi etkileyen ve yaşanan vefat sayısında 1999 İzmit depremi verilerini geride bırakan yıkıcı depremde yıkılan binaların müteahhitleri için suç duyurusu yapıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yasal sürecin başlatıldığını açıkladı.




6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık iki ayrı deprem, son açıklanan resmi verilere göre, 18 bin 483 kişinin vefatına neden oldu. Ulaşılamayan binlerce enkaz, vefat eden kişi sayısının çok daha fazla olacağı endişesine yol açıyor. Birçok barodan toplam 170 avukat, bugün harekete geçerek deprem felaketinin yaşandığı illerdeki başsavcılıklara yıkılan binaların müteahhitleri ile ilgili suç duyurusu yaptı. Avukatlar, müteahhitlere yurt dışına çıkış yasağı konulması gerektiğini belirtti. Bu

BOZDAĞ: YARGI SÜRECİ BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesinde yerle bir olan binalarla ilgili, sorumluluğu olanlara ilişkin yargı sürecinin başlatıldığını ifade etti.

170 avukat suç duyurusu yaptı: Müteahhitlere yurt dışı yasağı konulsun!

BELEDİYE GÖREVLİLERİ DE ŞÜPHELİ

Paraanaliz.com’un haberine göre İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Çanakkale, Çorum, Adana, Bursa, Kırklareli. Mersin, Gaziantep Barosu’na üye 170 avukat, depremin yaşandığı illerin başsavcılıklarına suç duyurusu yaptı. Başvurularda, şüphelilerin ‘Bilinçli Taksirle Öldürme Suçu’nu işledikleri belirtildi. Savcılık başvurularında, şüpheli konumda ise ‘yıkılan binaların müteahhitleri, yapı ruhsatı veren, iskân ruhsatı veren ve denetim görevini yerine getiren kişiler’ bulunuyor.

 


Geri Dön