04 / 05 / 2024

18 yaş üstü için başvuru yapana PTT'den 1250 TL! Aile Destek Ödemeleri için başvuru yöntemi!

18 yaş üstü için başvuru yapana PTT'den 1250 TL! Aile Destek Ödemeleri için başvuru yöntemi!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla veya e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen Aile Destek Ödemesi başvuruları, 850-1250 TL aralığında ödemeleri kapsamaktadır. Henüz başvuruda bulunmayan aileler, nasıl başvuru yapacakları konusunda bilgi aramaktadırlar. İşte, detaylar...



Aile destek programı başvuru şartları

Başvuru değerlendirmeleri için aşağıdaki koşullardan herhangi birinin karşılanması durumunda başvurular kabul edilmeyecektir:

  • Başvuru sahibi Türk vatandaşı değilse,
  • Başvuru sahibi Mavi Kart sahibi ise,
  • Başvuru sahibinin yerleşim yeri yurt dışında ise,
  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse,
  • Başvuru sahibinin hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan ya da özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler bulunuyorsa.

 Hane yaklaşımı çerçevesinde yapılan başvurular arasında, cezaevi veya tutukevinde hükümlü veya tutuklu olanlar, öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, bakım kurumlarında yaşayanlar ve er/erbaş statüsündeki askerler bulunan kişiler program kapsamı dışında tutulacaktır. Bu durumda, başvuruları kabul edilemeyecektir.

Aile Destek Programı'na başvuran ailelerin başvuruları kabul edildikten sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hanenin sosyoekonomik durumu ve gelir seviyesi belirlenecektir. Bu sürecin sonunda, 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilen aileler destek programından yararlanabileceklerdir.

Destek programından yararlanacak ailelere ödenecek tutarlar, hanedeki kişi başına düşen aylık gelir aralıklarına göre belirlenecektir. Bu şekilde, destek tutarları farklılık gösterecektir.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! Bu kişilere 500'er lira verilecek!

Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor? Aile destek mart ayı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına zam gelir mi? Sosyal destek alanlar hemen bakın! Yeni maaşlarda şok!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön