23 / 12 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü yarın açılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü yarın açılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu mu? İşte ayrıntılar...



1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçerken alınacak olan geçiş ücretine ilişkin sorulan soruları da yanıtladı. Karaismailoğlu, "Geçiş ücretleri konusunda şöyle söyleyeyim finans modeli var. Yatırım miktarı var. Her yıl olan işletme maliyeti ve finans maliyeti var. Bunu vatandaşımıza yansıtırken en uygun şekilde yansıtacağız. Cumartesi günü açıklayacağız. Feribot ücretleri var 100 TL otomobil için, kişi başı da 6 TL ödeme yapıyorsunuz. Yarım saat için... Burada 6 dakikada geçeceksiniz. Cumartesi günü en az yük getirecek bedeli açıklayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı resmi açılışla bunu da açıklayacaktır. Osmangazi Köprüsü 184 TL ücret alıyoruz. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız" yşeklinde konuştu. 

 1915 Çanakkale Köprüsü yarın açılıyor!

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜN ÖZELLİKLERİ 

1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki 4 kulenin de tepesinde ve her biri 75 ton ağırlığa sahip, 20,5 metrelik yükseklikteki 4 top mermisi bulunacak. 

Özelliklerine bakıldığında dikkatleri toplayan ve "simgelerin köprüsü" şeklinde nitelendirilen, mühendisliğindeki ayrıntılarla ön planda olan "dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü" unvanlı 4.608 metrelik 1915 Çanakkale Köprüsü, iki kıta arasındaki gerçekleştirilen ve 1 saat süren feribot yolculuğunun 6 dakikaya düşmesini sağlayacak. 

Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü, Marmara ve Ege bölgelerindeki limanlar, demir yolu ve hava ulaşım sistemlerinin kara yolu ulaşım projeleriyle entegre olmasına imkan sunarak, bu yerlerdeki ekonomik gelişmeye ve sanayinin gereksinimi olan dengeli yapılanma ile planlamanın oluşturulmasını sağlayacak.

"En"lerin projesi şeklinde nitelendirilen köprünün ana kablosunda dünyanın etrafını 4 defa dönebilecek 162 bin kilometre uzunluğunda tel kullanımı gerçekleştirildi ve kule kesonlarının alanlarının 1 futbol sahası büyüklükte olduğu belirlendi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde kullanılan 227 bin metreküplük betonla 100 metrekare büyüklüğe sahip 5.900 konutun bulunduğu 25 bin nüfusa sahip ilçe hayata geçirilebiliyor. 


Geri Dön